Za 31 mrt.: muzikale Volkskeuken met Kambiz Afshari

Rotterdam is thuishaven voor maar liefst 175 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar: in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun persoonlijke verhaal met het publiek.

 

Zaterdagavond 31 maart presenteren we de Volkskeuken van Kambiz Afshari (Rotterdam – Iran) samen met zijn Bridge Ensemble.

 

Kambiz Afshari is geboren in Iran en woont sinds zijn 13de in Nederland. Hij heeft in Rotterdam zijn masteropleiding voor flamencogitaar behaald bij Codarts, waar hij les kreeg van gitaaricoon Paco Peña. In 2015 richtte Kambiz samen met de Iraanse Tar/setar speler Arash Aria het Bridge Ensemble op. Deze Volkskeukenavond neemt hij het ensemble mee naar het Verhalenhuis!

De muziek van het Bridge Ensemble is geïnspireerd op de verschillende en deels ook gemeenschappelijke muzikale achtergrond van Kambiz en Arash (Flamenco en Perzische muziek). Met het ensemble maken ze nieuwe creaties uit de combinatie van deze twee sterk gewortelde muzikale tradities. Hun concept werkten ze steeds verder uit door in de voorstellingen die ze geven verschillende accenten te leggen door samenwerkingen met nieuwe artiesten op het gebied van zowel Perzische als Spaanse (flamenco) zang, dans en percussie. De bezetting voor deze avond is als volgt;

Kambiz Afshari: gitaar

Arash Aria: tar

Ahmad Noucandi: Perzische zang

Irene Gabarrón: alt- en dwarsfluit

Javier Infestas: percussie

<
Wanneer: zaterdag 31 maart 2018 – 18 – 22 uur

Entree: € 15 p.p. inclusief Spaans/Iraanse crossover maaltijd en programma (excl. drank)

tickets verkrijgbaar via deze link:

ticket

 

Foto uit privecollectie Kambiz Afshari: Kambiz met zijn leraar Paco Peña en met het Bridge Ensemble

 Reacties zijn gesloten .