Zaterdag 2 oktober: H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.-tour door Feijenoord

Joany Muskiet vertelt via een lunchwandeltour het verhaal van haar veel te vroeg overleden zoon en Rotterdamse legende H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.
  

 

Helderheid is de artiestennaam van de in 2004 overleden Rotterdamse rapper Breyten Muskiet.

“H.e.l.d.e.r.h.e.i.d. staat voor ‘Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid'”, zegt Joany Muskiet. Sinds haar zoon in zijn slaap aan een hartstilstand overleed, zet ze zijn werk voort. Gospelzangeres en kok Joany Muskiet: “En dat is het uitdragen van een positieve boodschap onder straatjongeren. Progressie! Daar gaat het om.” Team Helderheid werkt het hele jaar door met straatjongeren. Ze geven workshops op scholen en in jeudggevangenissen.

 

In de wijk Feijenoord is een plein vernoemd naar Breyten: het Helderheidplein. Hier start de lunchwandeltour om 11 uur. Er zijn spokenword optredens onderweg en het eindigt met een Moksi Alesi van de hand van Joany. Moksi Alesi betekent letterlijk gemengde rijst, deze Surinaamse ‘nasi’ is ontstaan in de tijd van de slavernij, de slaven bereidden deze schotel van de kliekjes die er over waren, zoals kip, vlees en groenten.

 

Locatie verzamelpunt: Helderheidplein, Feijenoord, zie hieronder.

Wanneer: za 2 okt. / 11-13 uur

Kosten: 15 euro p.p. – reserveren via deze linkReacties zijn gesloten .