Za 4 juni: São João op de Kaap

 

Ieder jaar viert de Kaapverdiaanse gemeenschap van Rotterdam het ‘São João’ (Sint-Jansfeest of Midzomerfeest). Al meer dan 40 jaar ontmoet de Kaapverdiaanse gemeenschap elkaar rond de 24e van juni op het ‘Pracinha d’Quebrod’ (Heemraadsplein) om deze traditie voort te zetten en samen te genieten van traditionele muziek, dans, eten en cultuur.

 

Om de maand van São João in te luiden starten de festiviteiten dit jaar in Verhalenhuis Belvédère met een kick-off: een traditionele Kaapverdiaanse volkskeukenlunch, live muziek en traditionele elementen zoals de tambor (trommel), navezinho (vissersbootje) en kola San Jon! Om alle Kaapverdiaanse ouderen 60+ te eren, krijgen zij dit lunchprogramma gratis aangeboden.


Bezoekers en kinderen kunnen ook een traditionele rozar rijgen en een vissersbootje vouwen. Aan het einde van de middag zullen we de ‘Bói d’Pikapada’ dansen!

 

Wanneer: zaterdag 4 juni

Tijd: inloop vanaf 12.00, start programma 12.30 uur

Kosten: muzikale lunch €15,- per persoon, Kaapverdiaanse ouderen 60+ gratis, reserveren niet nodig.

 

São João Baptista
De Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam bestaat uit meer dan twintigduizend mensen, die elk jaar rond 24 juni stilstaan bij São João Baptista. Dat is de viering van de geboortedag van Sint Johannes de Doper. Het is een van oorsprong christelijke traditie, waarbij Kaapverdianen samenkomen op het Heemraadsplein. Ook is er een processie. De viering is onlangs benoemd en erkend als UNESCO immaterieel erfgoed in Nederland.
Klik op deze link voor extra informatie over de viering op zaterdag 25 juni 2022.Reacties zijn gesloten .