Za 4 mei: Theater na de Dam: ‘Coolsingel 65’


 
Na het succes in 2018, komt Onderwater Producties in de herdenkingsmaand mei terug met de voorstelling ‘Coolsingel 65’. Een ontroerende en persoonlijke voorstelling over de relatie tussen vaders en zonen. Het Bombardement op Rotterdam vormt het vertrekpunt.
 
Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65 – tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam. op zoek naar zijn zoon. Of zat het toch anders?
 
In Coolsingel 65 wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen.
De vader en de zoon van Jeroen Rienks zijn geïnterviewd door Afke Weltevrede. De beelden hiervan maken onderdeel uit van de voorstelling en werpen een nieuw licht op de zaak.
 
Theater Na de Dam
Coolsingel 65 maakt onderdeel uit van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Op 4 mei worden er door het hele land om 21.00 uur voorstellingen gespeeld over de Tweede Wereldoorlog.
 
Wanneer
Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 21 uur, inloop 20.30 uur.
 
Kosten
Entree is 15 euro p.p. inclusief een welkomstdrankje en hapjes uit de Volkskeuken. Reserveren noodzakelijk via deze link.
 
Onderwater Producties
Onderwater Producties is opgericht door Afke Weltevrede en Jeroen Rienks en maakt documentair en toegankelijk theater over actuele, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. De voorstellingen worden gespeeld op bijzondere locaties. Eerdere voorstellingen: Lonely City (Wijkcoop010), Kassa! (omgeving Lijnbaan), How Much is Enough? (festivals en DakAkker Schieblock), Het Geheugen van Rotterdam, (Arminius 2014, 2015), FutureShock (o.a. festival de Parade, Duizel in het Park) en Insomnia (juryprijs EnschedeFringe, nominatie Theateraffiche Prijs).Reacties zijn gesloten .