Za 4 mrt.: beleef Museumnacht010 in Verhalenhuis Belvédère

 

Hou alvast deze avond vrij! Samen met ruim 40 musea en instellingen openen wij op zaterdag 4 maart van 20.00 – 01.00 onze deuren tijdens Museumnacht010, voor een bijzondere kennismaking met Verhalenhuis Belvédère. Toegang is gratis.

 

 

 

In een legendarisch pand in Rotterdam-Katendrecht huist sinds 10 jaar Verhalenhuis Belvédère. Hier ontmoet je (de verhalen van) Rotterdammers van nu en toen die hun wortels over de hele wereld hebben.

 

Line up/programma Museumnacht010 

 

Unieke levende expositie ofwel one-night-expo door PJL Cramm en MIM Ivens: de kunst van drag / the art of drag. Cramm en Ivens schreven eerder samen de drag-theater-dinnershow Belvédère, een bijzondere historie in Rotterdam (die vanwege succes speciaal op 5 mei zal worden herhaald). De cast van de Museumnacht expo bestaat uit: La Obelle, Lolo Bottoms, Harley K. Winn, Liza Salvia, Sugi La-Ri & Tina Roxx.

 

Beeldend kunstenaar Ebru Aydin presenteert een Gewoon zijn., een luisterexpositie met portretten, objecten en verhalen van jonge moslimvrouwen in Nederland, over hun ‘sense of belonging’.

 

Dwaal door het Elenbaas Huismuseum langs de sporen en verhalen van fotografenduo Wally Elenbaas en Esther Hartog en ontmoet Efrat Zehavi (Israël/Rotterdam). Zij werkt als artist-in-residence in het Elenbaashuis en toont haar sculpturen, tekeningen en collages en het verhaal van haar oma alsook haar keuze van het werk van Wally en Esther….

 

In de Volkskeuken kookt Ali Mohammed (Jemen) de meest heerlijke Jemen streetfood snacks om elkaar beter te leren kennen en deze Rotterdamse Museumnacht te beleven.

 

 

 

 

 

Tijdens Museumnacht in Rotterdam op zaterdag 4 maart 2023 openen ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen van 20 tot 01 uur hun deuren. Gezamenlijk brengen zij een uniek programma met de mooiste exposities, uitzonderlijke collecties, onverwachte performances en opmerkelijke workshops. Er rijden ook weer speciale bussen rond die je bij alle locaties brengen. Alle bushaltes zijn op de plattegrond van Museumnacht010 te vinden. Je kunt een passe-partout kopen om alle locaties te kunnen treden en dit is tevens je vervoersbewijs. De bussen rijden tot het laatste museum haar deuren sluit. Dienstregeling bus: elke 10 minuten.

 

Lees hier het hele programma van de Museumnacht in de stad Rotterdam.

 

foto’s Ebru AydinReacties zijn gesloten .