Za 4 nov.: Griekse maaltijd, documentaire(s) van Dimitris Koutsiabasakos & verhaal van Maria Ikonomopoulou

Tijdens Rotterdam Metamorfosen, de tentoonstelling met verhalen van de Rotterdamse Grieken presenteren we op zaterdag 4 november een Griekse avond met twee documentaires van de regisseur Dimitris Koutsiabasakos, een heerlijke Griekse maaltijd uit de Volkskeuken én een Rotterdams-Grieks verhaal van beeldend kunstenaar Maria Ikonomopoulou. Vanzelfsprekend kunt u ook de tentoonstelling bezoeken.

 

Het programma van zaterdag 4 november

Regisseur Dimitris Koutsiabasakos presenteert in het Verhalenhuis deze avond twee van zijn documentaires.

De documentaire O Manavis (De groenteboer, 2013, 52´) volgt door de vier seizoenen een ambulante groenteman met zijn vrouw. Met hun volgeladen vrachtauto voorzien ze een aantal uitsluitend nog door oude mensen bewoonde dorpen in de bergen boven Tríkala van leeftocht en zijn hun klanten ook nog op allerlei andere manieren tot steun. De documentaire laat je meeleven met de zorgen en de vreugdes van de dorpsbewoners. Aan het eind van de film ken jij ze net zo goed als de groenteman en ben je van de meeste gaan houden.

De andere documentaire van Dimitris Koutsiabasakos Siopilós Mártyras (Stille getuige, 2016, 71´) vertelt het verhaal van de stokoude gevangenis van Tríkala, die op de nominatie staat afgebroken te worden. Het wordt verteld door zeven personen wier leven op de een of andere manier met het gebouw verbonden was. Gevangenen, cipiers, de directeur, niemand kan zich zelfs nu in de laatste dagen van de gevangenis onttrekken aan zijn invloed.

Beide documentaires zijn Engels ondertiteld.

De regisseur zal zelf aanwezig zijn om met zijn verhalen een extra dimensie te geven. Na afloop van beide films is er gelegenheid om met de regisseur na te praten.

Bovendien is er deze avond een heerlijke Griekse maaltijd uit Belvédère’s Volkskeuken én voorafgaand presenteert de Rotterdams-Griekse beeldend kunstenaar Maria Ikonomopoulou haar persoonlijke verhaal.

Programmatijden:

16.00 uur: inloop

16.30 uur: welkom en verhaal van Maria Ikonomopoulou

17.00 uur: start documentaire 1

18.30 uur: dinermaaltijd

20.00 uur: start documentaire 2

21.00 uur: napraten met regisseur

22.00 uur: einde, uitloop

 

De kosten zijn € 5,– per film, een film met maaltijd kost € 15,– en 2 films met maaltijd € 20,–.

Voorverkoopkaarten zijn te koop via onderstaande link:

tickets 

 

Met vragen of voor meer info bel  010 720 0997 of mail naar help@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 

 Reacties zijn gesloten .