Za 9 dec.: de Afrikaanse Volkskeuken van het Sierra Leone Holland Football Team

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhalen.

 

In de hoofdrol op zaterdag 9 december is Ishmail Kamara (Rotterdam/Mambolo) samen met het Sierra Leone Holland Football Team. Een programma vol met poëzie, fashion, (sport)verhalen, cultuur, live muziek & een authentieke Afrikaans dinermaaltijd. De avond is ook een warming-up voor de voetbalexpositie FC Belvédere die in januari verwacht wordt in het Verhalenhuis.

 

 

De voertaal deze avond is Engels. Je wordt van harte uitgenodigd deze bijzondere Volkskeukenavond mee te beleven.

 

 

 

Over Sierra Leone

Sierra Leone is een land in West-Afrika. Het grenst aan Guinee en Liberia, en heeft een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Sierra Leone verkreeg zijn onafhankelijkheid op 27 april 1961. Tussen 1991 en 2001 had het land te lijden onder een bloedige burgeroorlog waardoor de helft van het land gevechtsgebied werd en een derde van de bevolking moest vluchten. Aan het einde van het conflict was het land grotendeels verwoest. Vanaf 2002 werkt Sierra Leone aan de wederopbouw van het land. Er is in het land een Speciaal Hof voor Sierra Leone opgericht vanwege de oorlogsmisdaden begaan tijdens de burgeroorlog. Ook is er een “waarheids- en verzoeningscommissie” ingesteld die als belangrijkste taak heeft om de oorlogsmisdaden te documenteren. Sierra Leone kent zo’n vijftien tot twintig verschillende etnische groeperingen. Elke groepering heeft zijn eigen taal, maar de meeste mensen spreken Mende, Temne of Krio. Engels is de officiële taal die gesproken wordt in scholen en binnen de overheid.

(Bron: wikipedia).

 

Wanneer: zaterdag 9 december 2023

Tijd: 18 – 21 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Kosten: € 15 per persoon inclusief welkomstdrankje, programma en diner

Reserveren noodzakelijk en kan via deze linkReacties zijn gesloten .