Za 9 sept.: OMD R’dam Bubbling showcase & lezing

 

Op zaterdag 9 september 2023 speciaal voor Open Monumentendag Rotterdam presenteert Rotterdam Street Culture Week (RSCW) een Bubbling showcase met lezingen door Alex Da Rosa en Richard Nazier, Dawn Hook, Aldring Pers en Mc Excellent & Mr B. in Verhalenhuis Belvédère. Hosts Rajiv & Randy. Afsluiting DJ Lemain en Lexy Montana.

 

   

 

Omdat Open Monumentendag Rotterdam dit jaar als landelijk thema ‘levend erfgoed’ heeft, organiseert Rotterdam Street Culture Week (RSCW) in het monumentenweekend een middag die geheel in het teken staat van bubbling.

 

Bubbling
De dansstijl bubbling is ontstaan in de jaren negentig, als gevolg van voornamelijk Surinaamse en Antilliaanse jongeren die elkaar in Rotterdam ontmoetten op plekken waar gedanst werd. Hun beider muziek- en dansstijlen fuseerden met hiphop, dat in die tijd razendsnel mainstream-relevantie aan het verwerven was. Als zodanig is bubbling een ritmische mix van onder andere rub-a-dub, dancehall, breakdance, skanking en electric boogie met Caraïbische en urban invloeden. Vooral het voetenwerk is belangrijk; terwijl je pasjes maakt alsof je gewichtloos bent beweeg je zo vloeiend mogelijk op de muziek. De afgelopen tijd heeft bubbling aan populariteit gewonnen en zijn de technieken van vroeger gemixt met de dans- en muziekstijlen van nu. Ga terug in de tijd en verken de oorsprong, ontwikkeling en heropleving van bubbling!

 

Het programma
Het programma bestaat uit een aantal lezingen (zie hieronder) en een showcase/workshop van bubblingdocenten Jordan en Jahlayne. Zij laten zien hoe het moet en natuurlijk is er ruimte om zelf te dansen. Het programma sluit af met een borrel; DJ Lemain en Lexy Montana zorgen dat je ook hier geen moment stil hoeft te zitten.

 

Lezing
Hosts: Rajiv & Randy
• Mr B vertelt over hoe hij met bubbling begon.
• Aldring Pers en Mc Excellent vertellen over de tijd waarin bubbling ontstond en de begindagen van de scene.
• Dawn Hook vertelt hoe de dancehallmuziek en -cultuur de Caraïben en Nederland bereikte.
• Alex Da Rosa en Richard Nazier vertellen over de revival van bubbling in 2016 en hoe het de club scene nu weer aanspreekt.

 

Waar en wanneer:

Datum: zaterdag 9 september 2023

Tijdstip: 15:30 tot 17:30. Na afloop borrel: van 17:30 tot 18:30

Toegang tot het evenement: gratis maar let op: alleen toegang met reservering. Reserveren noodzakelijk via deze link

 Reacties zijn gesloten .