Za 9 & zo 10 sept.: Verhalenhuistour met gids Open Monumentendagen R’dam

 

Ook in Rotterdam worden op za 9 en zo 10 september 2023 in het kader van de Open Monumentendagen vele prachtige gebouwen die de stad rijk is, opengesteld voor publiek.

 

Verhalenhuis Belvédère is een bijzonder monument, van vier verdiepingen, met vele verhalen. Dwaal zelf door het huis of ga mee op tour. Speciaal voor deze dagen zijn er rondleidingen door huis en wijk. Het programma en tijdschema is als volgt:

 

ZA 9 SEPTEMBER

12 uur: ‘Kapie maken’, een lunchwandeltour over Katendrecht met de landverhuizersverhalen van toen en nu, met proeven/binnenkijken/ontmoeten, duur 2 uur, 17,50 euro p.p. Reserveer hier.

13 uur: Belvédère Huis Tour. Gratis. Duur ca. 45 min met koffie/thee na afloop. Reserveren noodzakelijk en dat kan via deze link.

14 uur: Belvédère Huis Tour. Gratis. Duur ca. 45 min met koffie/thee na afloop. Reserveren noodzakelijk en dat kan via deze link.

 

ZO 10 SEPTEMBER

15  uur: Belvédère Huis Tour. Gratis. Duur ca. 45 min met koffie/thee na afloop.  Reserveren noodzakelijk en dat kan via deze link.
16  uur: Belvédère Huis Tour. Gratis. Duur ca. 45 min met koffie/thee na afloop.  Reserveren noodzakelijk en dat kan via deze link.

 

 

TOELICHTING

 

Belvédère Huis Tour
Een monument vol verhalen, van 1894 tot nu, van begane grond tot aan de zolder. We zien vier verdiepingen en aan de hand van veel foto’s en de sporen in het huis worden de verhalen zichtbaar.
Toegang gratis, duur ca. 45 minuten, inclusief koffie/thee na afloop. Reserveren noodzakelijk, zie boven.
 

 

‘Kapie maken’
Geleide wandeling over Katendrecht: van Verhalenhuis tot FENIX. Over de historie en de toekomst van de wijk, met binnenkijken, ontmoetingen & proeverijen.
Nergens in Rotterdam zijn de verhalen van de stad zo voelbaar als op Katendrecht. Van de Joodse landverhuizers van begin 20e eeuw, het eerste Chinatown van Europa, de Griekse kooplieden, het eerste Kaapverdiaanse zeemanspension tot aan de vluchtelingen vandaag. Met de deelnemers maken we een ‘Kapie’ oftewel een rondgang over de Kaap. We trekken door de wijk, kijken even binnen, luisteren, ontmoeten én proeven van Chinese dumplings, Griekse olijven, Joodse boterkoek tot en met Kaapverdische grogue. Een tour i.s.m. Fenix Landverhuizersmuseum in wording.
Deelname € 17,50 euro p.p. Max. 15 personen, duur ca. 2 uur. Begin- en eindpunt: Verhalenhuis. Reserveren noodzakelijk, zie boven.

 

  

  

 

Bijzonder
In 2014 heeft Verhalenhuis Belvédère tijdens Open Monumentendag het traditionele Monumentenschildje van Historisch Genootschap Roterodamum uitgereikt gekregen. Het monumentenschildje is bestemd voor de eigenaar van een monumentaal pand in Rotterdam dat met meer dan gewone moeite is gered, gerenoveerd en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat en stijl is hersteld. Daar zijn we heel erg trots op! Het schildje hangt sinds die tijd te pronken naast onze voordeur. Een prachtige erkenning voor al die obligatiehouders, fondsen, vrijwilligers en andere ondersteuners die het Verhalenhuis mede mogelijk maken.

 

Check hier het volledige programma van Open Monumentendagen Rotterdam 2023.Reacties zijn gesloten .