We zijn verheugd en trots dat op zaterdag 7 april Ishmail Kamara (Rotterdam / Sierra Leone) zijn eerste dichtbundel ‘Smile’ presenteert in het Verhalenhuis.

U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

 

Ontvangst 15.30 uur. Programma 16.00 uur:
– Welkomstwoord door Els Desmet
– Overhandiging eerste exemplaar aan Jeroen de Loor (o.a. vrijwilliger bij Rotterdams Ongedocumenteerde Steunpunt)
– Voordracht aantal gedichten door Ishmail Kamara
Afsluiting met drankje en hapje en gelegenheid om gesigneerde exemplaren van de bundel te kopen.
Entree gratis, inclusief twee welkomstdrankjes & hapje uit de Volkskeuken. 
Over Ishmail Kamara
Ishmail Kamara is geboren in Mambolo Chiefdom, in noord Sierra Leone. ‘Smile’ is zijn eerste dichtbundel. Het is gepubliceerd door Hafan Books (www.lulu.com/hafan) met steun van Swansea Asylum Seekers Support, ISBN 9780995496651. “Sometimes / in the twenty-first century / while I was weak and thirsty / I couldn’t speak my own language // I could see but I was blind / roaming the streets / of a green desert city / seeking God’s face / but hard to find // Some other day / in the twenty-first century / I met an angel ….” (The Rich Man’s Empty Closet)
Ishmail is als vrijwilliger actief in Verhalenhuis Belvédère. Hij treedt af en toe op en neemt middels een ‘poëzietocht van de straat’ belangstellenden mee door zijn Rotterdam-West: langs plekken die voor hem belangrijk waren in de periode dat hij net in Rotterdam aankwam, nu ruim vijf jaar geleden, die hem een thuisgevoel bieden. Ishmail: ik vertel graag mijn verhaal over Rotterdam en ook wat het betekent om op straat te moeten leven.’