Zo 10 juli: Luistervoorstelling De Ziel van de Wederopbouw

_4626

Het Luisterfeuilleton ‘De Ziel van de Wederopbouw’ presenteert de tweede voorstelling! Deze vindt plaats op zondag 10 juli in Zaal Staal (WTC Rotterdam Postillion Convention Centre) in Rotterdam.

Kom luisteren naar de verhalen van Rotterdammers en hun beleving van de stad.
Duur : 60 minuten.

Datum en tijden:
zondag 10 juli, aanvang 16 & 19 uur. Ontvangst en inloop een half uur voorafgaand aan de voorstelling.

Locatie: Zaal Staal, WTC Rotterdam Postillion Convention Centre

Entree: gratis, i.v.m. gebruik hoofdtelefoon hebben reserveringen voorrang. Wees er op tijd bij, in verband met beperkt aantal hoofdtelefoons!

Reserveren via: 010 720 0997 of de mail naar:
reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl U ontvangt een bevestiging.

_3179 _4778

Uit de Rotterdamse Verhalenkeet

De Verhalenkeet is een klein schaftkeetje welke is omgebouwd tot een mobiele opnamestudio. In 2010 is deze ingezet om de verhalen van Rotterdammers over de Brandgrens te verzamelen. Dit jaar trok de Verhalenkeet opnieuw door de stad om de persoonlijke verhalen van Rotterdammers in audio-vorm op te nemen. Nu kwamen maar liefst 101 Rotterdammers in de mobiele Verhalenstudio een uur lang vertellen over hun beleving van de stad, over de gebouwen die vanaf ’40 tot nu in de stad verschenen, over ieders persoonlijke plekken van betekenis én over die continue vernieuwingsdrift van Rotterdam; het steeds vooruit willen lijkt in de genen van oude én nieuwe Rotterdammers te zitten. De persoonlijke verhalen maken bij elkaar een belangrijk onderdeel uit van de geschiedenis van de stad. Samen vertellen ze het verhaal van de wederopbouw oftewel het verhaal over de ziel van de stad.

 

De Verhalenkeet heeft gestaan bij Rotterdam Centraal, Lijnbaan, Timmerhuis, Museumpark, Erasmusbrug, Hofplein, Pendrecht, Katendrecht. 101 Rotterdammers hebben verteld. De mooiste, meest grappige,verdrietige, spannende en intense fragmenten zijn geselecteerd en samengesmolten tot een Luisterfeuilleton, welke op 27/28/29 mei haar eerste voorstelling beleefde. Nu presenteren we de tweede voorstelling. In totaal verschijnen vier afleveringen rondom de wederopbouw, van telkens ongeveer een uur.  Het is geweldig om alle afleveringen te volgen, maar u kunt ook gerust – zonder de eerste aflevering te hebben gehoord – komen luisteren!

 

Bovenal verschijnt na de zomer het luisterboek én worden alle verhalen voor de eeuwigheid bewaard in het Stadsarchief. Reserveer een plek voor de voorstelling op zondag 10 juli, geef duidelijk aan welke tijd uw interesse naar uitgaat: 16 uur of 19 uur. De duur is 1 uur. Reserveer via mail : reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl
_5649

De Verhalenkeet is een project in samenwerking met en met steun van RTV Rijnmond, Stadsarchief Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds én Gerrie Andela, Erik Post, Hilde Sennema, Sonya Diaz, Sherita Thakoerdat, Nathalie Langstraat, Marlies du Mosch, Anja Brand, Mieke v.d. Klauw, Kavita, Wendy, Laura Schalkwijk, Peter Klijsen, Joop Reijngoud & Linda Malherbe. De verhalen zijn onderdeel van het programma rotterdamviertdestad.nl

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Hiermee vieren we de stad van nu en kijken we vooruit.

logoReacties zijn gesloten .