Zo 10 nov.: de Volkskeuken van Ap Halen (Rotterdam, Indonesië)

 

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 175 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze graag zichtbaar. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een driegangenmaaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met het publiek.

 

Zondag 10 november zijn Albert en Marjolein Kokosky Deforchaux (Rotterdam – Indonesië) – beter bekend als Ap Halen – de hoofdgast(en) in Belvédères Volkskeuken. Ap Halen is een (zeer populair) afhaalzaakje voor Indisch eten in Delfshaven. Albert is in Venlo geboren bij Indische ouders. Zijn vader en moeder kwamen in 1958 allebei naar Nederland, maar niet op dezelfde boot. Vijf jaar geleden leerde Albert Marjolein kennen op de Pasar Malam. Ze trouwden, maakten samen twee (kook)boeken, zij kwam ook in ‘het zaakje’ en beiden houden eigenlijk niet van koken. Een avond vol verhalen, heerlijk eten, ontmoetingen en overpeinzingen, over moeders en familie, over Estland en Rotterdam, over Indisch zijn en het Indisch gevoel.

Wanneer: zondag 10 november – 16 – 20 uur

Entree: € 15 p.p. inclusief maaltijd en programma (excl. drank)

Tickets reserveren kan via deze link.

Bij vragen of hulp nodig bel 010 720 0997 of mail naar: welkom@verhalenhuisbelvedere.nl


foto uit de privécollectie van de familie Kokosky.
Boven links Albert, rechterfoto uit 1961 met broer Peter, Albert, zus Simone en zus Marion. Foto onderaan: moeder Albert. Reacties zijn gesloten .