Zo 13 mrt. Lezing A.J. Kruiter, muziek & eten

‘Bezonnen, Bezongen, Bezonken en Beschonken’ is een initiatief van sopraan Ellen Bouwmeester. Door een lezing, muziek en lekker eten met elkaar te combineren organiseert zij middagen die onderhouden, prikkelen, zinvol aanvoelen en ook nog eens aangename strelingen van de smaakpapillen bieden. Een voedzame middag voor lichaam, ziel en geest!
Vorige keer werd de lezing verzorgd door socioloog en migrafieprofessor Han Entzinger, nu is er een lezing door dr. A.J. Kruiter, oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden, getiteld ‘De Verzorgingsstaat van de toekomst’.

 

Onder het genot van drank en lekker eten is er genoeg tijd om te reflecteren en te discussiëren. Het geheel wordt afgewisseld met muziek door sopraan Ellen Bouwmeester en componist-gitarist Eric Verbugt, voor deze gelegenheid bijgestaan door accordeoniste Suzette Ronteltap en klarinettist René Koop.

 

Tijd: 13.30 tot 18 uur

Prijs 35 euro per persoon inclusief maaltijd en twee drankjes.

Reserveren svp vóór dinsdag 8 maart via: ellen.bouwmeester@fabulijn.nl.

Meer info: 06 26744080.

_5797

IMG_4632-900-e1445090394909

Meer info over het ‘bezonnen’ deel van het programma:

We leven in één van de hoogst ontwikkelde verzorgingsstaten ter wereld. We vinden het vanzelfsprekend dat we recht hebben op het beste dat zorg, onderwijs en sociale zekerheid te bieden hebben. Ieder voor zich legt de claim hiervoor bij de overheid.

Er is alleen een probleem. We kunnen het steeds moeilijker betalen. Daarom wil ‘Den Haag’ dat gemeenten meer zelf gaan organiseren en dat ze burgers (wij dus) daarbij betrekken.

De huidige verschuiving van verantwoordelijkheden is even wennen, maar het heeft ook voordelen. We kunnen namelijk weer eigenaar worden van de oplossingen voor onze eigen problemen.

 

Lezing door dr. A.J. Kruiter

“A.J. is oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden en heeft zijn hart al meer dan 15 jaar verpand aan de publieke zaak. Als docent en onderzoeker  spant hij zich in voor gemeenten, provincies, ministeries en uitvoeringsorganisaties. Hij heeft een scherp oog voor dogma’s en taboes die de relatie tussen politieke waarden, beleidsdoelstellingen, instrumenten en effecten ontwrichten. Hij schuwt dan ook niet om heilige huisjes vanaf de werkvloer of vanachter de voordeur vakkundig te deconstrueren. Tegelijkertijd heeft hij een broertje dood aan government bashing. Loyaliteit en kritiek zijn voor hem intens verbonden. Als leerling van Tocqueville (waar hij in 2010 op promoveerde) weet hij dat zowel overheid als samenleving verantwoordelijk zijn voor publieke problemen en de oplossing daarvan.”

Hij richtte een sociaal hospitaal op waarmee hij gezinnen met problemen helpt. En De Goede Gieren waar hij mensen met schulden mee probeert te helpen.Reacties zijn gesloten .