Zo 14 apr.: LET OP! Reconnect Nature schuift op naar een nog nader te bepalen datum

 

Op zondag 14 april presenteren we samen met Rotterdamse Verbinders met de Natuur een speciaal Volkskeukenprogramma:

Reconnect to Nature // Terug naar je natuur 

 

 

Let op: dit programma verschuift in verband met Rotterdam Marathon naar een nog nader te bepalen datum.

Hoe kunnen we onze relatie met de natuur, de aarde en daarmee met elkaar herstellen?  Deze middag onderzoeken we de link tussen de uitbuiting van de aarde en kolonialisme. We maken kennis met de persoonlijke verhalen van de volgende gasten:

 

 

Beeldend kunstenaars Jakob de Jonge (NL) en Gabriela Davalos (Ecuador/NL) gaan met elkaar in gesprek over hoe in hun werk de relatie met de natuur wordt weergegeven. Vanuit een totaal andere achtergrond en perspectief houden zij zich bezig met ‘de natuur’.

 

(links Gabriela Davalos, rechterbeelden jakobdejonge.com)

 

Marjolein Moeijes was eerst activiste en heeft nu een groot project met Nationaal Park Rotterdam. Een beweging van en voor groene initiatieven en personen die de stad groener, gezonder en wilder willen maken.

 

Odai Alhayek, Kinan Abuakel en Hannibal Saad (van onder meer Culture Unlimited festival) brengen muziek ten gehore: veel Syrische volksliedjes gaan altijd over de natuur om je heen, over de bomen, het fruit, de rivieren en de liefdesontmoetingen bij de waterbron…
 
(linkerfoto’s Marjolein Moeijes en rechts Hannibal Saad)

 

Presentatie Nevill Martins. Aan het einde van de middag eten we gezamenlijk uit de Volkskeuken van Crystal Mah en Tyra Ang; zij koken een soep gebaseerd op de Traditionele Chinese Medicijnkennis, en zullen hierover vertellen.

 

RECONNECT TO NATURE
Wanneer: zondag 14 april 2024    Let op: i.v.m. de Rotterdam Marathon verschuift dit programma naar een nog nader te bepalen datum.
Tijd: 13.30-17.30 uur, inloop 13 uur
Kosten € 15 per persoon
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link


Reacties zijn gesloten .