Zo 2 juni.: Reconnect Nature // Terug naar je natuur

 

Op zondag 2 juni presenteren we samen met Rotterdamse Verbinders met de Natuur een speciaal Volkskeukenprogramma:

Reconnect to Nature // Terug naar je natuur 

 

 

Hoe kunnen we onze relatie met de natuur, de aarde en daarmee met elkaar herstellen?  We onderzoeken dit aan de hand van persoonlijke verhalen van de volgende gasten:

 

Lorainne Berggraaf 
Educatief adviseur – Positieve psychologie coach – Diversiteit & Inclusie trainer. Met haar liefdevolle verbinding met mens, dier, natuur en muziek weet Lorainne haar connectie met de haar gemixte roots en natuur te behouden te midden van de grote stad. Lorainne spreekt over de kracht van verbinding in jezelf en met elkaar. Ook geeft ze tips over hoe je verbinding maakt met de natuur hier in het Westen.

 

Beeldend kunstenaars Jakob de Jonge (NL) en Gabriela Davalos (Ecuador/NL)  gaan met elkaar in gesprek over hoe in hun werk de relatie met de natuur wordt weergegeven. Vanuit een totaal andere achtergrond en perspectief houden zij zich bezig met ‘de natuur’.

 

(links Gabriela Davalos, rechterbeelden jakobdejonge.com)

 

Marjolein Moeijes is activiste en is nu bezig met Nationaal Park Rotterdam. Een beweging van en voor groene initiatieven en personen die de stad groener, gezonder en wilder willen maken.

 

Odai Alhayek, Kinan Abuakel en Hannibal Saad (van onder meer Culture Unlimited festival) brengen muziek ten gehore: veel Syrische volksliedjes gaan altijd over de natuur om je heen, over de bomen, het fruit, de rivieren en de liefdesontmoetingen bij de waterbron…
 
(linkerfoto’s Marjolein Moeijes en rechts Odai Alhayek)

 

Presentatie door Nevill Martins. Aan het einde van de middag eten we gezamenlijk uit de Volkskeuken van Crystal Mah en Tyra Ang; zij koken een soep gebaseerd op de Traditionele Chinese Medicijnkennis, en zullen hierover vertellen.

 

RECONNECT TO NATURE
Wanneer: zondag 2 juni 2024
Tijd: 12.30-16.00 uur, inloop 12 uur
Kosten € 15 per persoon
Reserveer via deze link


Reacties zijn gesloten .