Zo 14 nov.: Die Mauer van Ausdauer in de Volkskeuken

 

‘Bevind ik mij midden in een uitzinnige volkshetze, zie ik mensen met voorhamers op de Muur in hakken. Noteer ik met trillende vingers: 23.52 u.’

 

Precies dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur en kwam er een onverwacht einde aan het eens zo machtige Sovjet Rijk.

 

In Die Mauer kijkt theatergroep Ausdauer terug op de drie decennia na de val van de Muur door de ogen van de Russische KGB-agente Galina, bijgenaamd Die Mauer. Muziektheater op het scherpst van de snede over een wereldrijk dat viel, over het verlies van oude vijanden, de val van muren en het bouwen van nieuwe. In Die Mauer versmelten muziek, tekst en spel tot een rebelse kijk vol kleurrijke opstandigheid op de mens en de moderne geschiedenis. Een actuele voorstelling boordevol muziek waarin de spanningen tussen het nieuwe, op de puinhopen van de Sovjet-Unie gebouwde imperium van Poetin en de rest van Europa centraal staan.

 

 

 

Die Mauer is het derde en afsluitende deel van Ausdauer’s trilogie over de twintigste eeuw. Na afloop van de voorstelling is er een speciaal menu van gastkok Ortrud Brandes.

 

 

 

 

Die Mauer van Ausdauer in Belvédère’s Volkskeuken

Wanneer: zo 14 november

Tijd: 16 – 19 uur, inloop vanaf 15.30 uur

Kosten: 15 euro p.p. inclusief diner van gastkok Ortrud Brandes

Reserveren noodzakelijk via deze link.

 Reacties zijn gesloten .