Zo 15 nov.: Hier een verhaal voor je!

Fictieverhalen geïnspireerd op geluidsverhalen van radiomaker Erik Post gebundeld

 

Op zondag 15 november wordt in Verhalenhuis Belvédère de boekpresentatie gehouden van Hier een verhaal voor je. Een boek met twintig verhalen geïnspireerd op de geluidsverhalen van radiomaker Erik Post. De presentatie vindt plaats tijdens het gelijknamige evenement waarbij Rotterdamse schrijvers: Jana Beranová, Michelle van Dijk, Sanneke van Hassel, Daphne Huisden, Said el Haji en Pim Wiersinga met elkaar in gesprek gaan over het verschil tussen feit en fictie. Tevens lezen zij hun verhaal voor in een bijzondere setting

 

Erik Post

Erik Post werkte in Hilversum aan programma’s als: ‘De Daverende 30’ (NOS) en ‘VARA’s Lijn 3’. Daarna keert hij terug naar zijn geboortestad Rotterdam om mee te helpen aan de start van Radio Rijnmond. Meer dan 15 jaar lang is Post dagelijks te horen als presentator en eindredacteur van o.a. ‘Post Aan De Telefoon’ en ‘Boei’.

Sinds 2010 maakt hij korte geluidsverhalen, zgn. ‘Postkasten’. Hierin vertellen verschillende mensen uit het Rijnmondgebied over hun leven. “Ik noem het geluidsverhalen”, legt Post uit, “de concentratie voor radio wordt steeds moeilijker, dus daarom een compacte vorm waarbij je in acht minuten alles gehoord hebt.” De serie telt meer dan honderdvijftig verhalen en groeit nog altijd. Elk geluidsverhaal begint met de zin: Hier een verhaal voor je.

 

Rotterdamse schrijvers

In 2012 ontmoette Post schrijver en dichter Bianca Boer. Zij gebruikte een verhaal uit de goudmijn van Postkasten als basis voor een geschreven fictieverhaal, dat ze ook op de radio voorlas. Dit verhaal werd het eerste in een nieuwe reeks Schrijver in de Postkast. Na haar volgden nog negentien Rotterdamse auteurs. Daphne Huisden sluit de reeks af. Iedere schrijver schreef op basis van één van de Postkasten een verhaal of gedicht. De Rotterdamse uitgeverij Douane heeft deze verzameld en gebundeld.

 

Verhalenhuis Belvédère

Op zondagmiddag 15 november 15:00 wordt in Verhalenhuis Belvédère het boek gepresenteerd en gaan de zes schrijvers met elkaar in gesprek over feit en fictie. Ook vertelt Erik Post over de totstandkoming van de Postkast en lezen de schrijvers vanuit een luie stoel hun verhaal voor. Radio Rijnmond is aanwezig om een uitzending over de middag te maken. U bent van harte uitgenodigd de middag mee te maken.

 

Toegang: gratis

Tijd: van 15 tot 17 uur

Let op: het boek ‘Hier een verhaal voor je’ is vanaf deze middag te koop voor € 9,95 bij diverse Rotterdamse boekhandels en webshops, maar deze middag zijn in Verhalenhuis Belvédere de schrijvers én hoofdpersonen van veel verhalen, aanwezig om te signeren!

 

Radiomaker Erik Post, foto © Joop Reijngoud, Rotterdam 2013

_9945Reacties zijn gesloten .