Livestream terugkijken: Arab Film Festival 2021 Livestream #3

 

Het Arab Film Festival Rotterdam neemt je jaarlijks mee op een cinematografische reis door de Arabische wereld. Dit jaar gaat het festival online met cmena.nl en staat stil bij 10 jaar Syrische Revolutie.

 

De geboorte van cmena.nl en de opening van festivaleditie 2021 is op 19 maart gevierd met een livestream. Op zondag 18 april was de derde en laatste livestream 2021 met muziekoptreden, films & interviews vanuit Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam-Katendrecht.

 

Heeft u de livestream gemist, hier is een kans om deze alsnog te bekijken via deze link.

 

 

Line-up:
 

Shariff Nasr, filmregisseur en schrijver, maker van de film Little Stars of Bethlehem:
Acht Palestijnse kinderen uit Bethlehem worden uitgenodigd om op te treden op de Cello Biënnale in Amsterdam. Zij reizen verder dan hun ouders ooit hebben gedaan. Een van hen is de talentvolle Mustafa van elf jaar. Hij leeft in een gezin met veel problemen: een van zijn broers zit in de gevangenis en zijn vader is nauwelijks thuis. Maar altijd als hij op zijn cello speelt, ontsnapt hij even aan de harde realiteit van het dagelijks leven in het omgrensde vluchtelingenkamp.
 

Eyad Aljarod
Geboren in Saraqeb en betrokken geweest bij de Syrische revolutie. Zijn debuutfilm heet Lovers’ Notebooks:
Als het notitieboek van een geliefde vullen de muren van het plaatsje Saraqeb in Syrië zich met tekst. Voor de bevolking vormen de muren de basis van het bestaan: ze beschermen tegen het geweld van buiten, maar zijn ook de dragers van beschilderde uitingen van de aanhoudende ellende in hun land en de veranderingen sinds de revolutie. Deze documentaire brengt de constante spanning in beeld tussen het verlaten van een plek en het besluit terug te komen, en tussen een gevoel van wanhoop en door opstand gevoede energie.
 

Zangeres en setarspeler Balout Khazraei laat Iraanse muziek horen.
 

Rosh Abdelfatah – directeur Arab Fim Festival – vertelt over Cmena/Eurovisie Songfestival.
 

De presentatie is in handen van Naeeda Aurangzeb.

 

In de Trouw weekend bijlage interviews met en verhalen van film- en documentaire makers over de onmisbare rol die kunstenaars speelden in de Arabische revolutie.

 

 

Wanneer:
zondag 18 april 2021, tijd: 16.00 – 17.00 uur.
Livestream te volgen via: Facebook.com/arabfilmfestival.
Kosten: gratis.

 Reacties zijn gesloten .