Zo 18 feb.: Chinees Nieuwjaar Hotpot-lunch uit de Volkskeuken (uitverkocht)

Voor Chinezen is het een traditie om met Chinees Nieuwjaar bij elkaar te komen met vrienden rondom een fonduepan, in China de ‘hotpot’ genoemd! Samen koken aan tafel en na afloop is de bouillon vol van alle goede ingrediënten, en zal dit alle gasten gezondheid geven als ze het opdrinken. Fenmei Hu nodigt je uit voor haar nieuwjaarsfondue-lunch mét verrassingen.

 

Eén ding weten we zeker: de Chinese Leeuwendans komt langs! De Chinese leeuwendans start om 14 uur ter hoogte van Hotel New York en gaat over de Rijnhavenbrug, naar Deliplein en naar Verhalenhuis Belvédere. We hangen een krop sla voor de deur, zodat het monster Nian deze sla zal nuttigen in plaats van bewoners en bezoekers van het pand.

Verder een verhaal en presentatie van Sun Li. Sun Li is auteur van het boek ‘De zoetzure smaak van dromen – het familieverhaal achter een Chinees restaurant’. Haar familie komt in 1980 vanuit China naar Nederland. Na een paar jaar sparen kunnen ze een restaurant beginnen in een Fries dorp. Sun Li beschrijft hoe een typisch Chinees gezin steeds meer versmelt met de Nederlandse cultuur. Daarmee geeft ze een intiem inkijkje in haar familie, Chinese opvoeding en geschiedenis.

Schuif aan in Verhalenhuis Belvédère om Chinees nieuwjaar te vieren en neem gerust vrienden en familie mee.

 

Wanneer: zondag 18 februari

Tijd: 12 – ca. 15 uur. Inloop vanaf 11 uur mogelijk.

Kosten deelname: € 15 p.p.Koop met onderstaande link uw ticket

ticket
voor hulp of vragen kunt u mail naar help@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 

© uit de privécollectie van Fenmei Hu (vooraan, 2e van rechts)

_1081+

 

 

 

 

 Reacties zijn gesloten .