Zo 19 juni.: ‘Onbegrensd’ boekpresentatie door Tamara Breugem

 

 

Op zondag 19 juni presenteert Tamara Breugem haar nieuwe boek Onbegrensd in Verhalenhuis Belvédère. Een roman over twee vrouwen tegen de achtergrond van vluchtelingenkamp Moria. Je wilt betrokken zijn bij de ander, maar hoe ver ga je?

 

 

 

Na een korte en roerige tijd op Lesbos in februari 2020 kwam het boek Onbegrensd tot stand. Geraakt door de omstandigheden in kamp Moria, waar Tamara enkele dagen verbleef, lieten bij thuiskomst de indrukken en de verhalen van de mensen haar niet los.
Een verhaal ontstond over de Nederlandse Petra en de Iraanse Mariam die elkaar als hulpverlener en vluchteling ontmoeten in kamp Moria.
Het verhaal is fictief, maar de omstandigheden waarin het zich afspeelt, geven de werkelijkheid van het vluchtelingenkamp weer. Tamara Breugem – Vermeire (1981) traint nieuwkomers en zet zich in om nieuw talent in Nederland te begeleiden richting de arbeidsmarkt.

 

 

Over het boek ‘Onbegrensd’

Hoofdfiguur Petra zegt haar baan op om voor enkele maanden naar Lesbos af te reizen. Daar gaat ze in vluchtelingenkamp Moria aan de slag, omdat ze graag iets voor anderen wil betekenen. In het kamp ontmoet ze de Iraanse Mariam, met wie ze bevriend raakt. Ze is geraakt door de omstandigheden waarin Mariam zich, samen met duizenden anderen, bevindt. Als Mariam een groot geheim met haar deelt, besluit Petra haar te helpen. In haar zoektocht naar hoe ze dit kan doen, wordt ze niet alleen geconfronteerd met veel beperkingen, maar ook met haar eigen verleden. Waarom wil Petra Mariam eigenlijk zo graag helpen? En is ze daarbij zelfs bereid om grenzen over te gaan?

 

 

Programma
11.30 inloop koffie thee
12.00 start presentatie
13.00 lunch

Wanneer:
Zondag 19 juni

Deelname en reserveren:
Deelname is €10,- per persoon inclusief lunch, reserveren kan via deze link

Boekverkoop:
De volledige opbrengst van het boek gaat naar het werk dat Christian Refugee Relief doet in de Griekse vluchtelingenkampen.Reacties zijn gesloten .