Zo 19 juni: THE NEXT STORY #9: Lisette Magis

IABR-2016-THE NEXT ECONOMY, de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vindt plaats van 23 april tot en met 10 juli 2016 in Rotterdam-Katendrecht. Het kloppend hart van de IABR-2016 is de Fenixloods II. Hier presenteert de IABR een tentoonstelling en meer dan zestig projecten over de toekomst van de stad. Zie website IABR-2016

 

102faff0-65e8-44f7-8e43-4a0213880549_list-1

Verhalenhuis Belvédère heeft voor de IABR-2016 THE NEXT STORY ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bewoners, organisaties of ondernemers die wonen en/of werken op Katendrecht, worden gedeeld met publiek. Wat is hun NEXT STORY? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond en identiteit, welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen toont hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs van een stad helpt vormgeven.

 

THE NEXT STORY#9: Lisette Magis

Op zondag 19 juni is sociaal ondernemer en drijvende kracht achter De Bakkerswerkplaats Lisette Magis te gast in het Verhalenhuis. De Bakkerswerkplaats is dé plek om het ambacht van brood bakken te leren. Het is een werkplaats voor buurtgenoten, professionals, jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij het leren van een ambacht worden toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt vergroot. De Bakkerswerkplaats gebruikt  lokaal verbouwde en gemalen meelsoorten, biologische gist en lokaal gekweekte desemculturen. Zij bakken op bestelling en daardoor zonder verlies van energie en grondstoffen. Nieuwsgierig naar dit boeiende praktijkvoorbeeld van The Next Economy? U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de middag in het Verhalenhuis.

 

Hierbij filmpje en foto en logo van de Bakkerswerkplaats: https://www.youtube.com/watch?v=W5FGFZ0kxX0

 

ZONDAG 19 JUNI

Tijd: 16.00 – 17.30 uur

Entree: gratis.

Alvast een plekje reserveren, mail graag naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

Taal: Nederlands

 

Programma

16.00 uur: welkom, ontvangst

16.15 uur: over de Genius Loci van Verhalenhuis Belvédère

16.30 uur: het vorige verhaal

16.45 uur: The Next Story: Lisette Magis

17.15 uur: vragen & uitwisseling

Daarna gelegenheid voor drankje en hapje uit de Volkskeuken

 

image001

 

fenixloods_foto_kim_bouvryReacties zijn gesloten .