Zo 19 mrt.: presentatie verhalenbundel H. door Jan de Heer

 

Zondag 19 maart 2023 nodigen we iedereen van harte uit voor de presentatie van de verhalenbundel H. door Jan de Heer.

 

 

 

Jan de Heer (1948) is als schrijver bekend van publicaties over architectuur en beeldende kunst. In 2020 werd hij getroffen door een herseninfarct, dat hem sindsdien het spreken, lezen en schrijven bemoeilijkt. Toch blijkt hij, met de nodige omwegen, in staat tot het schrijven van verhalen ter grootte van één A-viertje. Dagelijks schrijft hij aan deze korte verhalen. Ze zijn geïnspireerd en gebaseerd op de ervaringen van iemand met hersenletsel.

 

De verhalen schetsen heel openhartig, licht absurdistisch en humoristisch de contouren van een nieuw leven. Naast herinneringsbeelden gebruikt Jan vooral daarin de literatuur en de kunst als voorraadkamer en spiegel van zijn overwegingen. Dankzij deze teksten brengt hij een unieke communicatie met lezers tot stand, waarvan hij in de alledaagse werkelijkheid voor een belangrijk deel is uitgesloten.

 

Vele mensen hebben te maken met vrienden, dierbaren of geliefden met hersenletsel. Samen met Verhalenhuis Belvédère presenteert Jan daarom nu een selectie in een verhalenbundel: H.

 

De publicatie zal bovendien worden begeleid door tekeningen die door de schrijver zelf zijn gemaakt: een eigenzinnige serie stoelen als ‘gestes’. De vormgeving is in handen van Johannes Niemeijer.

 

 

Boekpresentatie zo 19 maart

De boeklancering in Verhalenhuis Belvédère op zondag 19 maart start om 16 uur en is kort en krachtig en wordt verrijkt met sprekers, muziek en dans. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

 

Na afloop rond 17.30 uur is er een heerlijke maaltijd uit de Indonesische Volkskeuken van gastkok Yin Kohar. Hiervoor is reserveren wel noodzakelijk. Het diner (standaard of vega) kost € 17,50, reserveren kan via deze link.

 

Uitgave verhalenbundel H.

Teksten: Jan de Heer

Illustraties: Jan de Heer

Tekstredactie: Agnes Schreiner

Vormgeving: Johannes Niemeijer

Omvang: 208 pagina’s in 8 pagina’s omslag (flap voor- en achterplat)

Formaat: 14 x 21 cm staand

Verkoopprijs: € 24,95 per stuk.

ISBN 9789081060295

 

LET OP, STEUN EN SUPPORT IS MOGELIJK

Wil je deze publicatie ondersteunen en mede mogelijk maken?  Dat is zeer welkom en kan door in te tekenen op het boek (vooraf met korting à € 22,50) of door een van de serie stoeltekeningen uit de bundel (à € 100 euro p.st.) aan te schaffen (inkt op papier, A3-formaat).  Stuur een mail naar Constance van Duinen via: constancevanduinen@xs4all.nl.
Constance neemt dan graag direct contact op.

 

Met dank aan:

Erasmus MC Kunstzaken en Rotterdam Stroke Service.

 

 Reacties zijn gesloten .