Zo 2 dec.: Al Rewaq #19 met Adnan Alaoda e.a.

[for English, see below]
 
_0774
De Syrische auteur Adnan Alaoda is de eerste gast-auteur die een jaar lang woonde en werkte in Belvédères Gastenverblijf, op de vierde verdieping in het Verhalenhuis. Sinds april 2018 heeft hij een eigen huis in de stad. Maandelijks presenteert hij met/in Verhalenhuis Belvédere het programma Al Rewaq, een broedplaats voor culturele uitwisseling en creativiteit. Een plek om elkaar (werkelijk) te ontmoeten middels film, poëzie, verhalen en muziek. Door Syrische en Nederlandse kunstenaars, professionals én amateurs. Elke maand is het anders. Veel is mogelijk.
 
De uitnodiging
We nodigen iedereen van harte uit om Al Rewaq mee te ervaren.
Al Rewaq #19: zondag 2 december – start 16.00 uur, inloop 15.30 uur – einde ca. 19.00 uur. Entree gratis.
 
 
De line-up van het programma op 2 december met film, poëzie en live muziek is als volgt:
 
Korte film, keuze van en toelichting door Rosh Abdelfatah, directeur van het Arabisch Film Festival.
 
Dichter, journalist en literaire vertaler Mohammad Amin Al karkhi (Baghdad,1971) draagt voor uit eigen werk. Zijn gedichten verschenen in eerder in het Perzisch, Nederlands en Spaans. Er zijn twee gedichtenbundels van zijn hand in het Nederlands uitgegeven; “Defecte lampioenen” en “Het pastelboek”.
 
Peaceley Ntwari is een Rotterdamse zanger, rapper en songwriter met Burundische roots. Achter de schermen werkt hij al jaren aan zijn muziek in verschillende genres zoals Afrobeats, R&B, Hiphop, Dancehall en pop. Onlangs verscheen zijn 4e single “C.T.E.M.! Deze single is te beluisteren via spotify, Itunes, Applemusic.
 
Zanger en muzikant Nawras Altay (1999 As-Suwayada, Syrië) komt optreden en neemt bevriende muzikant(en) mee van de Dyarband. Nawra zingt en speelt oud en woont in Utrecht. Hij speelt klassiek, traditioneel en pop Arabische en Oosterse muziek. Ook onderzoekt hij wereldmuziek door samen te werken met verschillende cross- over culturele projecten zoals Sounds of Change.
 
Rafaa Ismael (Algerije, afgestudeerd in de Kunsten en Cinema) is mede presentator van de middag en zal van Nederlands naar het Arabisch vertalen.
 
Aansluitend maaltijd voor 7,50 per persoon uit de Volkskeuken (19 – 21 uur) mogelijk, en napraten en dansen (tot circa 21 uur). Reserveer hier een ticket voor de maaltijd.
 

Over de schrijver
Adnan Alaoda is schrijver – voor televisie en toneel – en hij schrijft gedichten en songteksten. Hij vluchtte uit Damascus voor de bombardementen en het oorlogsgeweld. Eerst ging hij naar Dubai en nu is hij blij dat hij zijn thuis kan maken in Rotterdam. Ook omdat in Nederland veel Syriërs wonen. Hij wil culturele evenementen organiseren om Nederlanders en Syriërs elkaar te laten ontmoeten, om elkaars cultuur te leren kennen. Poëzie, kunst, muziek, theater… “Het zal Syriërs het gevoel geven dat ze een plek mogen hebben en tegelijkertijd laat ik hen kennis maken met de Nederlandse cultuur en vice-versa. Ik wil iets betekenen voor de Syrische cultuur. Die is duizenden jaren oud. Ik hoop dat de oorlog stopt, en dat Rotterdammers, Nederlanders straks ons land weer kunnen bezoeken. Syrië is prachtig.” (AD – 16 feb. 2017)
 
Rotterdam Vluchtstad
In 2016 is Verhalenhuis Belvédère namens de gemeente Rotterdam lid van ICORN (International Cities of Refuge Network). Dit betekent dat de stad Rotterdam jaarlijks een onderkomen biedt aan een ‘vluchtschrijver’. Via ICORN bieden wereldwijd 63 steden onderdak aan schrijvers en kunstenaars die in hun eigen land niet kunnen werken wegens de oorlog of het regime. Naast Rotterdam is in Nederland ook Amsterdam een ‘vluchtstad’. Meer info lees hier
 
Grote dank
In het Verhalenhuis is met veel hulp van particulieren, fondsen en vrijwilligers een speciaal gastenverblijf ingericht. Een jaar lang kan een schrijver veilig in Rotterdam wonen en werken. Hij verzorgt mede optredens en activiteiten en kan schrijven. Onze dank gaat uit naar alle donateurs – in geld, arbeid of natura – t.w. aan:
PEN Nederland, ICORN, UAF, Protect Defenders, OCW, Erasmus Universiteit, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Vereniging Verzamelde Werken Rotterdam, Stichting Letterenhuis Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Belvédères Bende van de Zwarte Hand, stichting DOEN en alle vrijwilligers en particulieren die het Belvédère Gastenverblijf mede mogelijk maken!
 

About the project
In 2016, the Storyhouse Belvédère became a member of the ICORN (International Cities of Refuge Network) on behalf of the city of Rotterdam. This means that from then on the city of Rotterdam annually offers shelter to a ‘writer of refuge’. To this means, we offer a special pension in Storyhouse Belvédère. Via ICORN, Syrian writer Adnan Alaoda was invited to live and work in Rotterdam for one year together with his wife and child. Adnan already lived in Dubai for a couple of years, but had the wish to make a contribution to the European Society. Many friends and acquaintances of Adnan had fled to Europe.
 
Invitation to Al Rewaq #19: Sunday 2nd (free entrance)

In cooperation with a group of volunteers Adnan will organise a monthly cultural evening in Belvédère, called Al Rewaq. The 18th edition will take place on Sunday 2nd – 2018. Various cultural activities will take place such as watching movies, making music, singing, reciting poems and theatre pieces.

You are warmly invited for Al Rewaq #19 in Storyhouse Belvédère.
Sunday 2nd, start 16.00 h (doors open from 15.30 h) until ca. 19.00 h
Entrance is free –
After the programme you can enjoy a Syrian meal for €7,50 from the Volkskeuken, chat and talk (19.00 – 21.00 h).
Storyhouse / Verhalenhuis Belvédère Rotterdam, Rechthuislaan 1.
You are very welcome to celebrating this Al Rewaq with us and we look forward to meeting you.


Reacties zijn gesloten .