Terugkijken: Argentijnse Volkskeuken van Debora Carizzo livestream
Op zondag 20 juni presenteerden we de viering van Día de la Bandera, met de Argentijnse Volkskeuken van Debora Carrizo (Buenos Aires / Rotterdam) live via Facebook met mogelijkheid tot afhalen van een speciaal driegangen menu.
Voor wie het heeft gemist, kijk hier terug via deze link.
Día de la Bandera is een jaarlijkse feestdag in Argentinië. Speciaal op deze dag deelde Debora M. Carizzo (Buenos Aires, Argentinië/Rotterdam) in de Volkskeuken haar verhaal, recepten en rituelen.
Debora was 25 jaar toen ze vanwege de liefde naar Nederland kwam. Ze komt uit Buenos Aires waar ook haar vaders roots liggen. Ze bewaart veel mooie herinneringen aan de familiebijeenkomsten in het noorden; de barbecues, het zingen, dansen, gitaar spelen, met veel ooms en tantes en neven en nichten. Daar werkte ze voor een cateringbedrijfje, kookte voor vele bruiloften en feesten tot ze haar Nederlandse man leerde kennen. Samen gingen ze naar Nederland en ze kreeg twee kinderen. Debora woont nu in Blijdorp, ze geeft lessen Spaans als tweede taal en Spaanse literatuur op een middelbare school en af en toe kookt ze met veel betrokkenheid en liefde in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.
LET OP:
# Het koken en vertellen vindt live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
# Zin om een authentiek Argentijns menu te proeven? Een half uur na afloop van de livestream kan deze speciale dinermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de extra hygiëne eisen vanwege de geldende coronamaatrdegelen. Zie voor bestellen hieronder.
De Volkskeuken van Debora Carrizo
Wanneer: zondag 20 juni 2021
Tijd: livestream 17 – 18 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk vanaf 18.30 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.
Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.