19/20 aug.: finnisage expo Wally en Esther Elenbaas

 

‘Verdedig je nest’ is een expositie over de kunstenaar Wally Elenbaas, zijn liefde Esther Hartog en hun huis aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht

 

Een grafiek & erfgoedtentoonstelling , vanaf 21 mei tot 21 augustus 2017

 

_5944z

De Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog zijn met Katendrecht vergroeid. Precies 75 jaar geleden, het was toen middenin de oorlog, zochten zij aan de Rechthuislaan 1 een veilig heenkomen. Sindsdien veranderde veel in de wijk, maar uiteindelijk rond het huis bleef veel hetzelfde. Daar is veel strijd voor geleverd, met elkaar en met anderen.

 

Nu wordt hun voormalige woning opgeknapt, heringericht en opengesteld voor publiek in 2018. In het Elenbaashuis Museum zullen straks bezoekers de persoonlijke geschiedenis en inspiratie van Wally & Es beleven als ook die van het bijzondere Belvédère pand en de wijk Katendrecht waar zij zolang onderdeel van uitmaakten.

 

Met de expositie ‘Verdedig je nest’ maak je alvast met hen kennis via een selectie van hun kunst, fotografie en persoonlijke documenten. De tentoonstelling toont vooral ook de betekenis van een veilige thuishaven in de grote stad. Verbinding hebben met je omgeving, en van betekenis zijn voor elkaar. Een universeel verlangen, van alle tijden.

Entree gratis.

 

Openingstijden:
De expo loopt nog tot 21 augustus 2017. Het Verhalenhuis is open op vrijdag t/m zondag van 11 tot 18 uur én wanneer de deur openstaat. N.B.: Vanwege de zomervakantie is Belvédère gesloten van 19 juli t/m 10 augustus

 

UITNODIGING FINISSAGE:
In het laatste weekeinde van de expositie, op zaterdag 19 en zondag 20 augustus organiseren we een speciale Grafiek-verkoop-actie. Wilt u de expo bezoeken, u laten inspireren en mogelijk grafiek voor thuis aanschaffen? Kom dan dit weekeinde langs! Bovendien is er een feestelijke finissage op zondagmiddag 20 augustus tussen 15 en 18 uur, met een proeverij uit de Volkskeuken aan tafel in de expositie! Reserveer hiervoor alvast een plek via telefoon 010 720 0997 of stuur een bericht naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl. 040104_042

 

Let op:

We zijn steeds op zoek naar (nieuwe) persoonlijke verhalen en herinneringen aan dit bijzondere stel, om straks het Elenbaashuis Museum mee te kunnen invullen. Wie heeft herinneringen, foto’s, werk, voorwerpen, brieven of documenten, een verhaal rondom Wally en Es? Neem het mee en/of laat het ons svp weten, het kan bijdragen aan de ontwikkeling en de collectie van het Elenbaashuis straks.

 

Met dank aan:
Stichting Derkzen van Angeren, RKD Nederlands Instituut voor kunstgeschiedenis, RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, TextielMuseum, Nederlands Fotomuseum, Paul Hellmann (NRC) en met name alle betrokken vrienden/relaties.
Grafiek © Wally Elenbaas / Stichting Derkzen van Angeren,

foto © Firi den Hoedt / www.wallyelenbaas.nlReacties zijn gesloten .