Zo 22 dec.: Kerst met Belvédère

  
 
Het Verhalenhuis in kerstsfeer, op de laatste dag dat we open zijn in 2019! We nodigen iedereen van harte uit voor de “Kerstlunch met Belvédère” op zondagmiddag 22 december van 13 – 15 uur. Inloop vanaf 12 uur.
 
Tijdens deze Kerstlunch vieren we de liefde voor de ander; er is een (mini)expositie van Kerstkaarten van Wally Elenbaas, we bezoeken het Elenbaashuis, er hangt een misletoe in de zaal en is een Syrische lunch uit de Volkskeuken van Belvédère’s gastkok Anahid Darwish.
 
De kunstenaar Wally Elenbaas maakte vanaf jaren 60 jaarlijks zijn eigen kerstkaarten. Zijn vrienden, familie en buren kregen een unieke kaart die men altijd bewaarde. Wie heeft er nog zo’n originele Elenbaas kaart? We nodigen iedereen van harte uit een bijdrage aan deze expositie te leveren.
 
Kerstmis barst van de rituelen. Kussen onder de mistletoe, ofwel maretak, is er zo eentje. Mistletoe komen in zoveel volksverhalen en sagen wereldwijd voor, dat iedere cultuur een ietwat eigen interpretatie ervan heeft. Over het algemeen dicht men overal de maretak een magische werking toe; het brengt geluk en staat symbool voor liefde en vriendschap.

 
Toegang Kerstlunch met Belvédère : € 10 p.p. inclusief lunch en welkomstdrankje.
 
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.Reacties zijn gesloten .