Zo 22 mei: THE NEXT STORY #3: Jaap de Jong

IABR-2016-THE NEXT ECONOMY, de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vindt plaats van 23 april tot en met 10 juli 2016 in Rotterdam-Katendrecht. Het kloppend hart van de IABR-2016 is de Fenixloods II. Hier presenteert de IABR een tentoonstelling en meer dan zestig projecten over de toekomst van de stad. Zie website IABR-2016

 

102faff0-65e8-44f7-8e43-4a0213880549_list-1

Verhalenhuis Belvédère heeft voor de IABR-2016 THE NEXT STORY ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bewoners, organisaties of ondernemers die wonen en/of werken op Katendrecht, worden gedeeld met publiek. Wat is hun NEXT STORY? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond en identiteit, welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen toont hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs van een stad helpt vormgeven.

 

THE NEXT STORY#3: JAAP DE JONG – DUURZAAM VOORTBEWEGEN DOOR DE STAD

CROOZE, de e-mobility store van Gilbert en Jaap. Slechts enkele jaren geleden ontmoette zij elkaar bij de powerwalkingclub aan de stieltjesstraat in Rotterdam. Al wandelend door de stad kwamen de verhalen al snel naar boven over hoe ‘men’ zich zou voort kunnen en zou moeten bewegen in en om de stad. Die nieuwe wijze zou bij moeten dragen aan meer beweging, vermindering van CO2 uitstoot, het oplossen van files en het dicht slibben van de stad tegengaan. Het moest daarom duurzaam zijn, technologisch hoogstaand en mooi van ontwerp. Eind 2014 werden de woorden, geheel in Rotterdamse stijl, omgezet in daden en de onderneming CROOZE zag het daglicht. Met de slogan; “Old meets new technology”, vonden wij de Fenix-loods de perfect locatie voor ons nieuwe e-mobility experience store. Een overzichtelijke ruime zaak waarin men voornamelijk verschillende typen e-bikes aantreft voor een diversiteit van toepassingen in een lifestyle setting die tot de verbeelding spreekt.

 

ZONDAG 22 MEI

Tijd: 16.00 – 17.30 uur

Entree: gratis.

Alvast een plekje reserveren, mail graag naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

Taal: Nederlands

 

Programma

16.00 uur: welkom, ontvangst

16.15 uur: over de Genius Loci van Verhalenhuis Belvédère

16.30 uur: het vorige verhaal (video)

16.45 uur: The Next Story: Jaap de Jong

17.15 uur: vragen & uitwisseling

Daarna gelegenheid voor drankje en hapje uit de Volkskeuken

 

CROOZEReacties zijn gesloten .