Zo 22 okt.: Indo Zijn Kumpulan – verhalen, live muziek, eten & ontmoeting

 

Op zondag 22 oktober 2023 vindt de allereerste INDO ZIJN KUMPULAN plaats in Verhalenhuis Belvédère. Een Indische middag vol verbinding, goede gesprekken, live muziek en natuurlijk lekker eten.

 

 

Spekkoek Families II van Joyce de Vries: links Kirsten, Paul & Benjamin, rechts Eva, Dominique & kids

 

 

Het thema van INDO ZIJN KUMPULAN I : cultuur doorgeven. Welke verhalen moeten bewaard blijven en hoe geef jij de cultuur door?

 

Kumpulan

Een kumpulan betekent samenkomen. Na de Tweede Wereldoorlog komt een grote stroom Indische Nederlanders in Nederland terecht. Zij zoeken elkaar op en organiseren kumpulans. Een samenkomen van gelijkgestemden. Bij de Indo Zijn Kumpulan is gekozen om het samenzijn aan te vullen met sprekers, muziek en natuurlijk eten.

 

Sprekers

In deze editie spreken Joyce de Vries en Kirsten van der Poel over het doorgeven van de Indische cultuur. Joyce de Vries vertelt over haar drijfveren om deze middag te organiseren en hoe zij zich inzet voor het doorgeven van de Indische cultuur. Kirsten van der Poel geeft een presentatie van haar boek “Indische blik”. In Van der Poels boek vertellen derde generatie Indo’s over hun Indische identiteit en ervaringen.

 

Makan

Natuurlijk is er makan, eten. Eva Hanssens, van Thuistoko Eva, is deze middag de gastkok in Belvédère’s Volkskeuken en gaat heerlijke Indische gerechten koken. Eva is tijdens de eerste lockdown begonnen met het fotograferen van haar zelfgemaakte eten. De vraag of ze ook op bestelling kookt kwam al gauw en binnen de kortste keren is ze ook een cateringbedrijf begonnen.

Eva met haar vader links – rechts: opa 2e van links, oma 3e van links voor vertrek uit Surabaya

 

 

Bovendien is er deze middag een live muziekoptreden van de zangeres Nona Luca.

 

Iedereen welkom

Deze middag is niet alleen bedoeld voor mensen van Indische afkomst, maar voor iedereen die zich verbonden voelt, affiniteit heeft met of gewoon meer wilt weten over de Indische cultuur en geschiedenis.

 

Programma opzet

14.30 uur inloop

15.00 uur start programma + Joyce de Vries

15.30 uur muzikaal intermezzo van Nona Luca

16.00 uur Kirsten van der Poel

16.30 uur tijd om te kletsen

17.00 uur makan (eten)

18.00 uur einde, uitloop

 

 

Wanneer: zo 22 oktober 2023

Kosten: € 17,50 p.p. inclusief maaltijd en programma

Reserveren noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

 

Initiatiefnemers

 

De Indo Zijn Kumpulan wordt georganiseerd door Joyce de Vries en Aura Pattinama.

 

Joyce de Vries is initiator van de Indozijn community en oprichter van Indos.shop. Vanuit de behoefte om de Indische cultuur door te geven is zij begonnen een online community op te bouwen. Na 2 jaar vooral online gesprekken te hebben gevoerd, wordt het nu tijd om elkaar echt te ontmoeten en te verbinden. “Wij zijn verantwoordelijk om het verhaal van onze voorouders levend te houden en door te geven aan de volgende generatie. Veel van de tweede en derde generatie Indo’s weten niet waar ze moeten beginnen of hebben weinig kennis over de Indische geschiedenis. Door het organiseren van een Kumpulan hoop ik andere Indo’s die met vraagstukken zitten een start te geven aan hun zoektocht.” Aldus Joyce de Vries.

“Een kumpulan biedt de ruimte om jezelf in lotgenoten te herkennen. Ik vind het belangrijk dat we in gesprek kunnen. Het doorgeven van cultuur is iets dat vaak onbewust gebeurt, maar juist door erover te spreken word je bewuster van de keuzes die je maakt. Daarbij vind ik dat het doorgeven van cultuur niet alleen gaat over wat je mee wilt geven aan je kinderen, maar juist aan de mensen om je heen. Een stukje bewustwording over onze geschiedenis, waar veel mensen weinig van weten.” – zegt Aura Pattinama.Reacties zijn gesloten .