Zo 23 apr.: ‘Geworteld’ van Kèrèn Vromen in de Joodse Volkskeuken

 

Op zondag 23 april 2023 van 17 tot ca. 20.30 uur is in het Verhalenhuis: ‘Geworteld’ van Kèrèn Vromen in de Joodse Volkskeuken.

 

Kèrèn Vromen studeert Leisure  & Events Management (4e jaars) aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Deze avond organiseert zij in en met het Verhalenhuis een Joods erfgoeddiner waarin zij haar eigen Joodse en Rotterdamse verhaal zal vertellen maar ook spreekt zij over haar drive en ambitie om (veel meer) joodse verhalen te delen. Zij heeft ook de volgende sprekers uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit programma op zondag 23 april:

 

Rob Snijders, historicus en maker en oprichter van Joodserfgoedrotterdam.nl en joodsamsterdam.nl houdt een presentatie

 

Lievnath Faber, een van de initiatiefnemers van Oy Vey! (een organisatie voor een inclusief jodendom) en het Joods manifest heeft een video bijdrage.

 

 

 

Kèrèn: “Geworteld is een avond waarbij ik graag samen in gesprek wil gaan over hoe we de joodse identiteit en haar Rotterdams verleden vertrouwd maken en op de kaart kunnen zetten.”

 

Toelichting:

Aan de hand van een Deep Map die Kèrèn op artistieke wijze aan het maken is, wil ze verhalen ophalen, dieper kijken naar de joodse sporen op de grond van Rotterdam en praten met ‘de ander’, van kunstenaars, beleidsmakers, vrijwilligers tot de buren, vrienden of stamgasten van het Verhalenhuis. ‘Wat kunnen we zelf bijdragen aan het creëren van een fijne omgeving voor het zichtbaar maken van de joodse cultuur in onze wereldstad?’

 

Kèrèn: ,,Om mooie gesprekken aan te kunnen gaan en alle bezoekers aan tafel mee te laten denken over dit onderwerp omringen we ons met de diversiteit van joodse cultuur door een heerlijk Israëlisch driegangen diner van gastkok Marit Shalem. De avond sluiten we af met een muzikale performance van Philippe Hulst en Sterne Pappie, studenten aan de opleiding docent muziek te Hogeschool Leiden.”

 

,,Onderwerpen die wel eens ter spraken kunnen komen, denk er bijvoorbeeld al even over na….. Wat is de joodse identiteit? Verhalen uit de (400-jarige joodse) geschiedenis in Rotterdam, je eigen verhalen delen met een vreemde of iemand met een andere achtergrond, hoe kun je veilig je joodse verhaal delen?”

 

Kortom leer samen iets nieuws over de stad en kom “nashen’ en meepraten op zondag 23 april.

 

Wat: ‘Geworteld’ van Kèrèn Vromen in de Joodse Volkskeuken

Wanneer: zo 23 april

Tijd: 17-20.30 uur

Tickets: € 17,50 per persoon, studenten/jongeren t/m 23 jaar € 10,00 per persoon – incl. diner

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

 Reacties zijn gesloten .