Zo 23 okt. Verhalen Luisterbrunch

_4626

101 Rotterdammers van alle leeftijden, gezindten en achtergronden vertellen hun persoonlijke beleving van de stad en de (weder)opbouw. Resultaat: vier hartverwarmende, ontroerende, grappige luistervoorstellingen (audiovoorstellingen) met de mooiste fragmenten. De eerste afleveringen waren te beluisteren in o.a. bioscoop Kriterion en Zaal Staal en in een oude stadsbus. Nu nodigen wij u graag uit voor de finale van het Luisterfeuilleton: aflevering 3 en 4 in één ochtend, met een heerlijke brunch uit de Volkskeuken in Belvédère!

 

LET OP: de afleveringen maken deel uit van het feuilleton waarvan aflevering 1 en 2 eerder zijn gepresenteerd; aflevering 3 en 4 zijn ook zonder deze eerste voorstellingen te hebben beluisterd, ook heel goed te volgen en te beleven!

 

Wanneer: zondag 23 oktober van 11 tot 14 uur.

Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam

 

Programma:

11.00 uur inloop, welkomstdrankje, buffet is geopend

11.30 – 12.30 uur: aflevering 3 van het Luisterfeuilleton De Ziel van de Wederopbouw

12.30 – 13.00 uur: pauze (buffet open voor brunchers)

13.00 – 14.00 uur: aflevering 4 van het Luisterfeuilleton De Ziel van de Wederopbouw

 

Deelname:  

  • Entree € 4 per persoon, alléén luisteren (1 of 2 voorstellingen van elk ca. 60 minuten)
  • Entree £ 15 per persoon, luisteren mét brunchbuffet uit de Volkskeuken, inclusief onbeperkt koffie, thee en een welkomstdrankje

Reserveren noodzakelijk, voor een koptelefoon en/of een plek voor de brunch via 010 720 0997 of mail naar:

reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

U ontvangt een bevestiging.

_5649 _5465

_5655

 

 

 

 

 

_8472

 

 

 

 

 

 

Uit de Rotterdamse Verhalenkeet

De Verhalenkeet is een klein schaftkeetje omgebouwd tot een mobiele opnamestudio. In 2010 is deze ingezet om de verhalen van Rotterdammers over de Brandgrens te verzamelen. Dit jaar trok de Verhalenkeet opnieuw door de stad om de persoonlijke verhalen van Rotterdammers in audio-vorm op te nemen. Nu kwamen maar liefst 101 Rotterdammers in de mobiele Verhalenstudio een uur lang vertellen over hun beleving van de stad, over de gebouwen die vanaf ’40 tot nu in de stad verschenen, over ieders persoonlijke plekken van betekenis én over die continue vernieuwingsdrift van Rotterdam; het steeds vooruit willen lijkt in de genen van oude én nieuwe Rotterdammers te zitten. De persoonlijke verhalen maken bij elkaar een belangrijk onderdeel uit van de geschiedenis van de stad. Samen vertellen ze het verhaal van de wederopbouw oftewel het verhaal over de ziel van de stad.

 

De Verhalenkeet heeft gestaan bij Rotterdam Centraal, Lijnbaan, Timmerhuis, Museumpark, Erasmusbrug, Hofplein, Pendrecht, Katendrecht. 101 Rotterdammers hebben verteld. De mooiste, meest grappige,verdrietige, spannende en intense fragmenten zijn geselecteerd en samengesmolten tot een Luisterfeuilleton, welke op 27/28/29 mei haar eerste voorstelling beleefde. Nu presenteren we de laatste voorstellingen. In totaal zijn er vier verschillende compilaties of afleveringen rondom de wederopbouw, van telkens ongeveer een uur. Het is geweldig om alle afleveringen te volgen, maar u kunt ook gerust – zonder de eerste aflevering te hebben gehoord – komen luisteren!

_3167 _3179

 

 

 

 

 

 

 

De Ziel van de Wederopbouw is een verhalenproject in samenwerking met en steun van RTV Rijnmond, Stadsarchief Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds én Gerrie Andela, Erik Post, Hilde Sennema, Sonya Diaz, Sherita Thakoerdat, Nathalie Langstraat, Marlies du Mosch, Anja Brand, Mieke v.d. Klauw, Kavita, Wendy, Peter Klijsen, Joop Reijngoud, Laura Schalkwijk, Linda Malherbe.

 

De verhalen zijn onderdeel van het programma rotterdamviertdestad.nl

 

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Hiermee vieren we de stad van nu en kijken we vooruit.

UnknownReacties zijn gesloten .