T/m sept. in Verhalendepot: Wederopbouw in Rotterdam door Syrische kunstenaars in de stad

 

Vanaf zondag 25 februari 2024 presenteren we in het Verhalendepot, in onze ruimte op de derde verdieping in het Depot van Boijmans Van Beuningen de doop van Hiyat | Wederopbouw in Rotterdam, een nieuwe dynamische kunst- en erfgoedcollectie van Syrische kunstenaars in de stad.

 

Er zijn kunstwerken te zien van Diala Brisly, Firas Kalousie, Raghad Al-Anzi, Mosab Anzo, Sidra Ibrahim en Rouba Abood en luisterverhalen van vele andere Syrische Rotterdammers te horen. Ook presenteren we de bijbehorende catalogus.

 

 

 

Wanneer: elke do, vr, za & zo (vanaf zondag 25 februari 2024) tussen 12 en 16 uur

 

Locatie: Verhalendepot op de 3e etage in Depot Boijmans, Museumpark 24

 

Toegang: het Depot van Boijmans is voor mensen met een RotterdamPas en Museumjaarkaart toegankelijk voor € 1. Voor overige bezoekers €20 p.p. (t/m 18 jaar gratis). Let op: alle tickets tot het Depot moeten wel vooraf online gereserveerd worden. De toegang gaat op basis van een tijdslot. Reserveren kan via de site van Boijmans via deze link.

 

 

 

Vernissage

We nodigen je van harte uit bij de vernissage van 13 – 15 uur op zondag 23 februari in aanwezigheid van de kunstenaars, aanwezig te zijn. We sluiten de feestelijke dag af op onze thuisbasis in Rotterdam-Katendrecht. Vanaf 16 uur start daar de 34e aflevering van de Al Rewaq. Het podiumprogramma met film, poëzie, live muziek met Syrische vrienden waaronder de Kimya band, Anne-Tjerk Mante, Yiorgos Bereris, Abeer Albatal, Kinan Abuakel, Hannibal Saad e.a.. Daarna is er ook een maaltijd in de Volkskeuken.

 

Kom ook! Ahlan wa Sahlan!

 

 

  Reacties zijn gesloten .