Zo 26 feb.: Jiddisch (inloop)muziek café Klezbez in de Volkskeuken

 

In navolging van het altijd populaire Griekse (inloop)muziekcafé Maiandros, presenteren we op zondag 26 februari het Jiddische muziekcafé Klezbez in Verhalenhuis Belvédère. Live muziek van orkest Klezbez, (Jiddische) verhalen aan tafel, spontaan dansen en de meest heerlijke hapjes van gastkok Marit Shalem in de Volkskeuken.

 

Een plank met hapjes is € 15,00 p.p. Reserveren hoeft niet, zo lang de voorraad strekt!

 

We vieren de Jiddische muziek en aanwezigheid van joodse cultuur in de stad graag met alle Rotterdammers. Geniet, proef en dans mee in Belvédère!

 

 

 

Wanneer: zondag 26 februari, van 15.00 – 19 uur.

Toegang is gratis, kom ook!

 

 

Klezbez presenteert live Klezmermuziek, muziek van de Klezmorim, rondtrekkende Joodse muzikanten, die vooral hun muziek speelden op bruiloften en begrafenissen in Oost-Europa. Muziek die de mensen kracht gaf om door te gaan: een houvast in het leven, ‘dat het ooit weer beter zal worden’. De Klezmer-muziek mengde zich altijd met de lokale muziek van de diverse landen en later met de jazz in Amerika. De grote revival kwam in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen de muziek uit Amerika “terugkwam” naar Europa tijdens de grote muziekfestivals. Je hoort onder andere enkele Jiddische en Hebreeuwse liederen tijdens dit optreden. Ook zijn er enkele muziekstukken in ons programma (die hun oorsprong vinden in de zigeunermuziek) van de Roma, Oost-Europese zigeuners, en Spaanse en Argentijnse muziek, de tango. Kortom, Klezmermuziek met enkele zijwegen naar andere muziekstijlen uit het hart.

 

Klezbez (gitaar, bas, accordeon, klarinet, viool en zang) bestaat uit:

Ben van de Berg: accordeonist
Elle Corbeth; violiste
Hanneke Ris: klarinettiste
Arie de Bruin: gitarist en zanger
Rene de Bruin: contrabassist
Helene Dongelmans: zang en pianoReacties zijn gesloten .