Zo 26 jan.: Buki ta konta (Het boek vertelt)

 
Tijdens de Nationale Voorleesdagen presenteert Levende Talen Sectie Papiaments in Verhalenhuis Belvédère: “Buki ta konta” (Het boek vertelt).
Eerst lezen we een verhaal voor in het Papiaments. Daarna zingen we in het Papiaments en het Nederlands. Als afsluiting lezen we hetzelfde verhaal voor in het Nederlands. Daarna is er gelegenheid de expositie Curacao & Katendrecht te bezoeken, en er zijn hapjes uit de Antilliaanse Volkskeuken.
 
Durante di “Nationale Voorleesdagen” Levende Talen Sectie Papiaments ta presentá: Buki ta konta (Het boek vertelt).
Promé nos lo lesa un kuenta na papiamentu. Despues nos lo kanta na papiamentu i hulandes. Nos lo klausurá ku lesamentu di e mesun kuenta na hulandes.
 
Wanneer: zondag 26 januari 2020, 14.45 uur en 16.30 uur
Voor wie: kinderen vanaf 0 jaar kunnen (samen met tenminste één volwassene) deelnemen aan de activiteit.
Entree: gratis
Aanmelden/registrá: via deze Facebook link of via een mail naar sectiepapiaments@gmail.com

 
Over Levende Talen
Levende Talen zet zich in voor de bevordering en de ontwikkeling van het talenonderwijs in (Caribisch) Nederland. Levende Talen is opgericht in 1911 en is de oudste beroepsvereniging van taaldocenten in Nederland. De leden zijn afkomstig uit alle sectoren van het onderwijs; ze maken deel uit van de secties Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Fries, Italiaans, Nederlands (met NT2), Nederlandse Gebarentaal, Papiaments, Pools, Russisch, Spaans, Turks, Nedersaksisch of Limburgs.
 
De Sectie Papiaments
De sectie Papiaments behartigt de belangen van docenten Papiaments in de brede zin in alle delen van het Koninkrijk en werkt aan het verhogen van de vitaliteit van het Papiaments in Nederland. De sectie wil kennis over het Papiaments en informatie over het onderwijs in het Caribisch deel van het Koninkrijk verspreiden.
 
Levende Talen Magazine (LTM)
Levende Talen Magazine (LTM) is een onafhankelijk, praktijkgericht en journalistiek tijdschrift, uitgegeven door Levende Talen. LTM richt zich in het Nederlands tot talendocenten en alle anderen die beroepshalve of persoonlijk belang stellen in het talenonderwijs. LTM verschijnt achtmaal per jaar. Elk nummer bevat vier hoofdartikelen over uiteenlopende onderwerpen. In de meeste artikelen staat de praktijk van het lesgeven centraal. De redactie streeft naar een goede balans tussen artikelen over moedertaaldidactiek en vreemdetalendidactiek.Reacties zijn gesloten .