Zo 26 juni: THE NEXT STORY #10: Janneke Eikelenboom

IABR-2016-THE NEXT ECONOMY, de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vindt plaats van 23 april tot en met 10 juli 2016 in Rotterdam-Katendrecht. Het kloppend hart van de IABR-2016 is de Fenixloods II. Hier presenteert de IABR een tentoonstelling en meer dan zestig projecten over de toekomst van de stad. Zie website IABR-2016

 

102faff0-65e8-44f7-8e43-4a0213880549_list-1

Verhalenhuis Belvédère heeft voor de IABR-2016 THE NEXT STORY ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bewoners, organisaties of ondernemers die wonen en/of werken op Katendrecht, worden gedeeld met publiek. Wat is hun NEXT STORY? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond en identiteit, welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen toont hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs van een stad helpt vormgeven.

 

THE NEXT STORY#10: Janneke Eikelenboom

Op 26 juni  vertelt Janneke Eikelenboom over de magie van Katendrecht. Drie jaar geleden wilde zij vanuit een dorp in het Westland naar een van de grote steden in Nederland verhuizen. Zij bekeek woningen in Utrecht en Amsterdam, maar na een eerste bezoek aan Katendrecht wist zij het: dit is dé plek. Janneke: “Op Katendrecht is dé wereld en ik kan mijzelf hier zijn.” Zij is erg blij met haar nieuwe woning midden in de wijk. “Tegenover mijn woning staan nog oude huizen met mensen die al lange tijd op de Kaap wonen.  Zij zetten bij mooi weer het kinderbadje en de barbecue buiten: er is leven in de wijk.”  Als vrijwilliger is Janneke actief in het Verhalenhuis. Haar credo is: “Je moet ook geven wil je kunnen ontvangen.”

Kijkend  naar de nabije toekomst is Janneke duidelijk: “Het is goed  als er meer contacten komen tussen nieuwe bewoners én oud-Kapenezen. Er heerst nu weleens wantrouwen, dat is begrijpelijk én  jammer.”  In de alledaagse omgang op straat in haar wijk maakt Janneke bewust praatjes met vele verschillende mensen. Ze is nieuwsgierig en merkt hoe prettig mensen het over het algemeen vinden als je even de tijd voor ze neemt. Over dit soort zaken gaat  Janneke vertellen zondag én via een filmpje laat Janneke ons kennis maken met een oudere bewoner en een jonge nieuwe ondernemer van Raw&More die zich inzetten voor het milieu en gezond en lekker eten serveren in hun zaak. Het zijn twee willekeurige voorbeelden van mensen die zij op straat heeft ontmoet op Katendrecht.

Nieuwsgierig? We nodigen u harte uit om 26 juni naar het Verhalenhuis te komen.

 

ZONDAG 26 JUNI

Tijd: 16.00 – 17.30 uur

Entree: gratis.

Alvast een plekje reserveren, mail graag naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

Taal: Nederlands

 

Programma

16.00 uur: welkom, ontvangst

16.15 uur: over de Genius Loci van Verhalenhuis Belvédère

16.30 uur: het vorige verhaal

16.45 uur: The Next Story: Janneke Eikelenboom

17.15 uur: vragen & uitwisseling

Daarna gelegenheid voor drankje en hapje uit de Volkskeuken

janneke_en_joop
Foto: still uit de film van Rick MessemakerReacties zijn gesloten .