Zo 28 juni: Surinaams afhaalmenu & muzikale volkskeuken livestream in Kid Dynamite festival

 

De 12de editie van het Kid Dynamite Jazz Festival  vindt dit jaar vanwege corona niet op het Deliplein op Katendrecht plaats maar online: Kid Dynamite Digital Jazz Festival met muzikale volkskeuken livestream en een Surinaamse (driegangen)afhaalmenu bij Verhalenhuis Belvédère! Hier spelen violist Yannick Hiwat (foto rechts) en gastkok Brigitte Doest (foto’s links en midden) een hoofdrol.

 

Kid Dynamite Jazz Festival is een muziekfestival voor kinderen, ouders en families. De online editie vindt dit jaar plaats op 28 juni vanaf 15.00 uur. Vanuit je eigen woonkamer geniet je via een livestream van een programma met muziek, verhalen, interactieve workshops en koken.

 

Tussen de muzikale optredens door krijg je een kijkje in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère, waar door gastkok Brigitte Doest (Suriname/Rotterdam) een maaltijd wordt klaargemaakt als eerbetoon aan Kid Dynamite. Tijdens het koken speelt de jonge violist Yannick Hiwat live in het Verhalenhuis. Natuurlijk worden de persoonlijke verhalen van de hoofdrolspelers verteld en na afloop van alle optredens kun je de heerlijke, verse maaltijd af komen halen. Zo heb je toch het gevoel dat je een dag op een festival bent geweest!
We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact en organiseren de anderhalve meter afstand.

Wanneer: zondag 28 juni – 15.00 – 16.30 uur livestream en 17.15 uur afhalen diner
Kosten: driegangen-maaltijd (regular of vega) 15 euro p.p.
Reserveren: een ticket kopen kan VIA DEZE LINK.

Beleef het festival via deze livestream op zondag 28 juni tussen 15.00 en 16.30 uur. Kid Dynamite Digital Jazz Festival start met het jazzpianotrio Tin Men and the Telephone, die vanuit Theater Walhalla een interactieve workshop geven waar iedereen via een mobiele telefoon aan mee kan doen.

 

Daarna geniet je van een concert van The Dynamite Kids, onder leiding van muzikant en dirigent Keimpe de Jong en ras-Katendrechter Lorenzo Elstak. Live vanaf het schoolplein van Basisschool de Schalm.

 

Kinderen in Katendrecht ontvangen een kazoo in de brievenbus, zodat iedereen vanuit huis mee kan doen met de band Ronald Kool & The Magnificent Monster Band die vanuit Theater Walhalla het optreden live uitzendt.

 

  

 

Wie was Kid Dynamite?
Het Kid Dynamite Jazz Festival is een ode aan saxofonist en Katendrechtse Jazzlegende Arthur Parisius, beter bekend als Kid Dynamite. Hij wordt op 23 juli 1911 geboren in Suriname en komt op zijn zeventiende illegaal naar Nederland aan boord van het schip De Cottica uit Suriname. Dynamite gaat bij aankomst in Nederland aan de slag als jazzartiest en speelde zo ook in ‘Negro Palace Belvédère’ (het huidige Verhalenhuis Belvédère). Tijdens de Tweede Wereldoorlog was jazz verboden, behalve op Rotterdam-Katendrecht. De Kaap was een soort vrijstaat, waar de Duitsers niet mochten komen.

 

 Reacties zijn gesloten .