Livestream terugkijken: filmmaker Serife Cetin presenteert het verhaal van Vincent, Ineke & Bayram in Belvédère’s Volkskeuken


 

In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère staan de verhalen van Rotterdammers centraal. We proeven elkaars favoriete recepten en intussen leren we meer over de persoonlijke verhalen van groepen, mensen en gemeenschappen in de stad.
 

Filmmaker Serife Cetin was op zondagmiddag 28 maart te gast; zij werkt aan haar eerste documentaire ‘Ode aan mijn tante Maria’. Via een livestream nam zij geïnteresseerden graag mee in het maakproces.

 

Voor wie de livestream heeft gemist, is er een herkansing: kijk hier terug

 

Aanleiding is de Rotterdamse tante Maria die in de jaren ’70 een relatie kreeg met een van de eerste Turkse gastarbeiders, een oom van Serife. Uiteindelijk is hij naar zijn oorspronkelijke gezin in Turkije teruggekeerd en is Maria in Nederland achtergebleven. ‘Tante Maria’ en meer Nederlandse vrouwen van deze generatie hebben een verhaal, het is een verhaal waar weinig over gesproken wordt en bekend over is. Deze Nederlandse vrouwen zijn nu 65+ en dragen verhalen bij zich die niet gedeeld zijn en daardoor dreigen te verdwijnen.

 
In de livestream toont Serife de try-out van haar filmonderzoek dat in samenwerking met filmmaker Rob Rombout en cameraman Xavier Solano is gerealiseerd en is gefinancierd door het Fonds ZOZ.

 

De try-out bevat onder meer het verhaal van Vincent, Ineke en Bayram, een van de ontmoetingen in de documentaire die naar verwachting aan het eind van 2022 zal verschijnen.

 

Programma:
livestream van de korte film,
dialoog van de makers met Robin Vermeulen van het Fonds ZOZ en
live muziek van Dorus & Emma (gitaar en zang).
Na afloop is een speciale lunchmaaltijd – de favoriete maaltijd van Vincent, Ineke en Bayram – af te halen bij het Verhalenhuis.

 

Wanneer:
zondag 28 maart 2021. Tijd livestream: 13.00 – 14.00 uur.
Afhalen lunch vanaf 14.15 uur.
 

Hoe:
Livestream is gratis te volgen via Facebook van Verhalenhuis Belvédère.
De speciale lunchmaaltijd kost € 10 euro p.p. en is voorafgaand te reserveren via deze link.
Afhalen kan vanaf 14.15 uur aan de Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht.

 

 

LET OP:

Voor de uiteindelijke film worden getuigenissen gezocht, heb jij een verhaal of ken jij iemand? Neem dan contact op met seri.cetin@gmail.com / 06-45209292.

 Reacties zijn gesloten .