Za 4 juni: Gebedshuizentour op Zuid

 

 

Rotterdam is een thuis voor tal van geloofsgemeenschappen en wereldreligies. Voor Rotterdam Architectuur Maand volgen we samen met een gids de sporen van een aantal van deze wereldreligies in de stad, ontdekken we de (geloofs)verhalen en bezoeken we gebedshuizen op Zuid, in de Afrikaanderwijk.

 

Wandeltour
De start is in Verhalenhuis Belvédère met een warm welkom, een Kaapse delicatesse en een korte introductie van het programma. Daarna lopen we naar de Afrikaanderwijk, waar we te gast zijn bij twee verschillende geloofsgemeenschappen: een Moskee, de Sri Ram Mandir en/of de Maranthakerk. Tijdens het bezoek krijgen we een rondleiding, luisteren we naar de verhalen en krijgen we de gelegenheid om vragen te stellen en verhalen en ervaringen te delen. 

 

Deelname is gratis, reserveren noodzakelijk.
Max. 15 deelnemers. Duur ca. 3 uur. Let op: tijdens deze tour lopen we zeker 45 minuten.
Vooraf is een lunch uit de Volkskeuken mogelijk, apart te reserveren, kosten € 10 per persoon.

 

Wanneer
Zondag 29 mei, 13.30-16.30 uur, optionele lunch vanaf 12.30 uur. Reserveer hier.
Zaterdag 4 juni, 13.30-16.30 uur, optionele lunch vanaf 12.30 uur. Reserveer hier.

 

Heilige Huisjes Rotterdam
Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand zetten kerken, synagogen, tempels en moskeeën hun deuren van 28 mei tot 4 juni wagenwijd open voor alle inwoners, geïnteresseerden en liefhebbers van religieus erfgoed. Er komt een breed en divers programma vol lezingen, concerten, vieringen, rondleidingen en tentoonstellingen. Deelnemende gebedshuizen zijn onder meer: de Steigerkerk, de Paradijskerk, de Laurenskerk, de Schotse kerk, de Bergsingelkerk, de Waalse kerk, de synagoge van de Liberale Joodse Gemeente Rotterdam, de Sri Ram Mandir, de Mevlana Moskee de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk en vele anderen.
Deze week is een initiatief van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers. Meer info www.heiligehuisjesrotterdam.nl


Reacties zijn gesloten .