Zo 29 mei: THE NEXT STORY #5: Constance Houweling

IABR-2016-THE NEXT ECONOMY, de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vindt plaats van 23 april tot en met 10 juli 2016 in Rotterdam-Katendrecht. Het kloppend hart van de IABR-2016 is de Fenixloods II. Hier presenteert de IABR een tentoonstelling en meer dan zestig projecten over de toekomst van de stad. Zie website IABR-2016

 

102faff0-65e8-44f7-8e43-4a0213880549_list-1

Verhalenhuis Belvédère heeft voor de IABR-2016 THE NEXT STORY ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bewoners, organisaties of ondernemers die wonen en/of werken op Katendrecht, worden gedeeld met publiek. Wat is hun NEXT STORY? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond en identiteit, welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen toont hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs van een stad helpt vormgeven.

 

THE NEXT STORY#5: Constance Houweling

Op 29 mei neemt Constance Houweling ons mee in haar verhaal, wat tevens het verhaal van haar gezin is.  Ze zijn op Katendrecht terecht gekomen omdat ze graag hun droomhuis wilden bouwen. Een huis, dat zij zelf mochten bedenken, zelf mochten vormgeven en nu al weer zes jaar mogen bewonen.

Constance: “daar genieten we van; de Chinese mevrouw die op zondagmorgen diverse rondjes in het park loopt en even later naar de kerk verderop in de straat gaat. De bedrijvigheid rondom de ondernemers op het plein, de scholen die er voor zorgen dat er kindergeschal te horen is en ja, we genieten zelfs van de karaoke-geluiden van het café op de hoek, gisteravond laat.” Haar stelling: De omgeving waar je woont, die maak je voor een groot gedeelte zelf. En daar wil zij  graag zondag over vertellen en met u over in gesprek. We nodigen u harte uit om 29 mei naar het Verhalenhuis te komen.

 

ZONDAG 29 MEI

Tijd: 16.00 – 17.30 uur

Entree: gratis.

Alvast een plekje reserveren, mail graag naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

Taal: Nederlands

 

Programma

16.00 uur: welkom, ontvangst

16.15 uur: over de Genius Loci van Verhalenhuis Belvédère

16.30 uur: het vorige verhaal

16.45 uur: The Next Story: Constance Houweling

17.15 uur: vragen & uitwisseling

Daarna gelegenheid voor drankje en hapje uit de Volkskeuken

 

Constance

 Reacties zijn gesloten .