Za 3 juli: Musical storytelling (met high tea) van Maryana Golovchenko e.a. (Oekraïne/NL)

 

 

Wees welkom en proef de sferen uit Oekraïne tijdens de muzikale verhalenvoorstelling

‘De Vuurpaarden/ The Shadows of forgotten ancestors’

 

 

Zangeres Maryana Golovchenko en violist Anna Antypova zijn opgegroeid in Oekraïne en wonen in Nederland. Vanuit hier hebben zij de waarde van de muziek en de verhalen uit hun thuisland herontdekt. Met het muzikaal verhalenprogramma ‘De Vuurpaarden’ brengen zij de sferen uit de Karpathische bergregio van Oekraïne tot leven in het Verhalenhuis. Gastkok Uliana is opgegroeid in deze bergregio en zal thee met speciale kruiden en iets lekkers uit deze bergstreek serveren.

 

Inspiratiebron voor de muzikale verhalenvoorstelling is de film ‘De Vuurpaarden/ The Shadows of forgotten ancenstors’ en de traditionele folklore filmmuziek en composities van de Oekraïense componist M. Skoryk. De film zelf is een echte klassieker en werd in de jaren zestig wereldwijd geroemd. De regisseur Sergei Parajanov werd door IFFR uitgeroepen tot één van de 20 filmregisseurs van de toekomst. Maryana en Anna hebben zich laten inspireren door de filmbeelden, muziek en het levensverhaal van de regisseur.

 

 

Programma
Let op: het programma is in het Engels

– Ontvangst: 14:45
– Start programma: 15:00
We starten met een korte kennismaking met MaryanaAnna en gastkok Uliana. Daarna start de voorstelling (inclusief korte pauze). Na afloop is er de mogelijkheid om de film ‘The Shadows of forgotten ancenstors’  op de derde verdieping van het Verhalenhuis te bekijken.
– Eindtijd: rond 17:00
Hierna is er de optie om de gehele film te bekijken.

 

Maryana Golovcenko: zang en traditionele Oekraïense instrumenten

Anna Antypova: viool en electronica

George Dumintriu: geluidsontwerp

 

 

Tickets 7,50 euro inclusief kruiden thee en een zoete specialiteit uit de regio
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .