Livestream terugkijken: het Verhaal van Schifrah, Open Joodse Huizen Rotterdam live

 

Elk jaar rond 4 mei worden tijdens Open Joodse Huizen intieme herdenkingen via persoonlijke verhalen, georganiseerd door heel Nederland. In een (ieder jaar groeiend) aantal plaatsen, dit jaar zouden 27 plaatsen en ruim 200 huisadressen deelnemen. Vertellers, bezoekers en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Dat kon dit jaar niet, wel werden tijdens Open Joodse Huizen 2020 via livestreams‘verhalen van bevrijding en terugkeer’ gepresenteerd.

 

 

In Rotterdam vertelde op zondag 3 mei 2020 om 11 uur vanuit huis Deborah Kalkoene over haar grootouders en Paul Hellmann vertelt om 15 uur vanuit huis over zijn jeugd, de onderduik en de lange schaduw van de oorlog. Op maandag 4 mei was er om 17 uur live vanuit het Verhalenhuis het verhaal van Clara van Thijn (Sonja DuBois) en kunstenaar Dolf Henkes.
Heeft u dit gemist? Hier is het verhaal van Clara Schifrah van Thijn / Sonja DuBois terug te kijken en luisteren.

 

De livestreams werden op 3 en 4 mei uitgezonden via de Facebookpagina van Open Joodse Huizen (OJH). Daarna zijn de video’s bewaard en ook op na afloop nog te bekijken. Het verhaal op 4 mei werd ook via de Facebookpagina van het Verhalenhuis live getoond.

 

Over Open Joods Huizen

In 2020 is op 5 mei de herdenking van de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding. Het Joods Cultureel Kwartier organiseerde het project Open Joodse Huizen – Huizen van verzet met het thema Verhalen van bevrijding en terugkeer.

Lees hier op de website van Open Joodse Huizen het hele (online) programma van 3 en 4 mei in heel Nederland terug te zien.

 

Links Clara Schifrah van Thijn en rechts Paul Hellmann

 

 

 Reacties zijn gesloten .