Zo 3 mrt: Museumnacht010 in Verhalenhuis

 

Hou alvast deze avond vrij! Samen met ruim 40 musea en instellingen openen wij op zaterdag 3 maart van 20.00 – 01.00 onze deuren tijdens Museumnacht010 met een uniek programma! Verhalenhuis Belvédère: gratis entree.

 

In Verhalenhuis Belvédère de opening van de nieuwe tentoonstelling Wonderkabinet Moscoviter, met presentaties, tours, verhalen, DJ Blue Flamingo en natuurlijk eten en drinken uit de Volkskeuken van onze gastkok Fenmei Hu.

Over de tentoonstelling: Wonderkabinet Moscoviter
Ready mades, collages, assemblages & raw art in Wonderkabinet Moscoviter. Kunstenaar, dichter, journalist en schrijver Herman Moscoviter (1943-2017) maakte met gevonden voorwerpen en foto’s kunst. Ooit begon hij in Rotterdam als journalist voor de krant. Als schrijver maakte hij vele boeken o.a. over het SS Rotterdam, Schouwburgplein en De Hef. Met zijn eigen composities van woorden en voorwerpen van de straat vertelde hij wie hij was en wie wij zijn: als stad en als mensen.  Een stadsconservator avant la lettre: zijn atelier was zijn ‘Wunderkammer’. Opening van Wonderkabinet Moscoviter in Verhalenhuis Belvédère, met vertellers en muziek tijdens Museumnacht010 op zaterdag 3 mrt 20 – 01 uur. Tentoonstelling t/m 22 april, lees hier meer.


Foto dj Blue Flamengo: Jan van de Ven

DJ Blue Flamingo
Ziya Ertekin, alias DJ Blue Flamingo, maakt mixen van oude 78-toerenplaten. Ook is hij muzikant, deejay, platenverzamelaar, muziekarcheoloog. Hij is in het Brabantse Oss geboren uit een Turkse vader en Nederlandse moeder. In Utrecht doorliep hij de Kunstacademie, sinds 2000 woont hij in Rotterdam. Als DJ heeft hij zich vernoemd naar een toevallig passerende Rijnaak. Zijn collectie bevat oude jazz, gospel, tango, soca, calypso en Afrikaanse muziek. Hij maakte meerdere muzikale reizen om inspiratie op te doen en muzikanten te ontmoeten. Blue Flamingo treedt op in kleine locaties en op grote festivals als Oerol en North Sea Jazz.

Swing, jazz, fado, ‘jungle exotica’, calypso, mambo, highlife, bluegrass, flamenco, rumba, blues, gospel, rock ’n roll; Ertekin verzamelt alles, zolang het maar dansmuziek is. En als er maar een verhaal achter zit, zodat hij ook korte colleges kan geven bij zijn optredens. ‘ Als je naar zijn muziek luistert, waan je je op het ene moment in een vooroorlogse Cubaanse nachtclub, en dan weer op een Frans dorpsplein of in een rokerige jazzclub in New Orleans.’

 

Tijdens Museumnacht in Rotterdam op zaterdag 3 maart 2018 openen ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen van 20 tot 01 uur hun deuren. Gezamenlijk brengen zij een uniek programma met de mooiste exposities, uitzonderlijke collecties, onverwachte performances en opmerkelijke workshops. Er rijden ook weer speciale bussen rond die je bij alle locaties brengen. Alle bushaltes zijn op de plattegrond van Museumnacht010 te vinden. Je kunt een passe-partout kopen om alle locaties te kunnen treden en dit is tevens je vervoersbewijs. De bussen rijden tot het laatste museum haar deuren sluit. Dienstregeling bus: elke 10 minuten.

 

Lees hier het hele programma van de Museumnacht in de stad Rotterdam.

Koop nu je passepartout voor toegang tot alle locaties hier: > bit.ly/2G3IQMi

 

 Reacties zijn gesloten .