Zo 3 okt.: Jazzlunch/brunch Tin Tin draait Deelder

 

Op zondag 3 oktober is Deejay Tin Tin de host in jazzclub Belvédère, tussen 13 en 17 uur draait hij ‘Jazz à la Deelder‘. Deelder en Tin Tin hebben 25 jaar samen als deejay team overal en nergens hun jazz lp’s back to back gedraaid. Tin Tin zal deze dag in de “spirit”, van Deelder draaien. Naast lp’s uit zijn eigen collectie zal Tin Tin ook lp’s uit Deelders jazzcollectie draaien.

Bovendien is er een heerlijke jazzlunch of brunch uit de Volkskeuken. Reserveren hiervoor kan € 10 p.p. via deze link.

 

Wat: Tin Tin draait Deelder

Wanneer:  zo 3 oktober 2021 tussen 12 en 16 uur

 

 

 

Over Deejay Tin Tin

David Zee werd in 1962 op Katendrecht geboren en groeide op in een gezin met zeven kinderen. Zijn opa, Assei Zee, was een Chinese zeeman die zich in Katendrecht vestigde nadat hij met een Hollandse vrouw was getrouwd. Dat gaf toen veel commotie, zijn oma werd het Nederlanderschap ontnomen, zij werd Chinees. Zo ook de kinderen die in Katendrecht ter wereld kwamen. Jaren later toen zoon Kees, Davids vader, ging trouwen, gold dit opnieuw. David volgde de Horecavakschool en werkte vanaf zijn veertiende jaar in de horeca. Van het geld kocht hij zijn eerste draaitafels, versterker en speakers. David: “Ik was na de aanschaf van twee lp’s van Charlie Parker bezeten geraakt door jazzmuziek. Al mijn geld ging op aan jazzplaten, die ik kocht bij Jazzcenter Den Haag.” Hij werd door de eigenaar in dienst genomen en zo werd hij adviseur van vele jazzliefhebbers, muzikanten en programmeurs.

Begin jaren tachtig was hij de eerste deejay, die tijdens het North Sea Jazz festival de muziek verzorgde tussen grote acts in. Vanwege zijn geborstelde kuif noemden vrienden hem Tin Tin, vertaling van Kuifje, dat werd zijn artiestennaam. Hij draaide vervolgens in alle grote clubs en discotheken in Nederland, waaronder Nightown, de Roxy en Paradiso. Een hoogtepunt was een optreden als deejay in Londen in The Blue Note club en later ook in het Jazz Café. David runde ook ruim tien jaar een Jazz Latin bar in de Mauritsstraat in Rotterdam. Al vroeg raakte David bevriend met Deelder, Jules was een van zijn vaste klanten in Den Haag. Ze traden veelvuldig samen op. “In september 2019, drie maanden voor zijn dood hebben we samen voor het laatst gedraaid, tijdens de presentatie van zijn Deelder-gin in Café Sunset. Ik mis ‘m nog elke dag.”

 

 Reacties zijn gesloten .