Zo 30 okt. lancering REALmag.#4

Zondag 30 oktober van 16 tot 18 uur is de presentatie van het vierde nummer van REALmag., het tijdschrift over identiteit, kunst en wetenschap. REALmag. is een initiatief van de Rotterdammers Jan van Wessel en Ab Bol. Hun idee is om de menselijke identiteit te onderzoeken door de ogen van creatieve professionals en (sociale) wetenschappers. De eerste drie nummers gingen achtereenvolgend over Schaamte, Manipulatie & Waanzin en Zwart-witdenken. Nummer 4 staat in het teken van Erasmus, Lof der Zotheid.

 

REALmag. #4 over hun nummer in het teken van Erasmus:

“De man zonder hoofd, zoals wij van de redactie hem ook wel noemen. Want je weet het misschien nog: de grootste Rotterdamse denker aller tijden ligt begraven in de Zwitserse stad Bazel, maar zijn skelet is incompleet. Vanaf ongeveer de vertebra cervicalis rest alleen nog gruis.
Wij volgden de Rijn stroomopwaarts van Erasmus’ geboorteplaats naar de stad waar hij stierf op zoek naar onthullingen over dit vreemde feit. Het werd een mysterieuze reis vol duistere betekenissen die zich tot op de dag van vandaag maar moeilijk laten duiden. Wel brachten we mooie verhalen mee terug en leerden bijzondere mensen kennen. Kunstenaars, roeiers met stalen biceps, kappersmodellen, hard core wetenschappers, Erasmus-idolaten en louche archeologen. Het hele spectrum van personages uit de Lof der Zotheid kwam voorbij.
Nieuwsgierig geworden? Het is je geraden! De personen en verhalen zijn straks allemaal terug te vinden in de nieuwe REALmag. Natuurlijk brengen we ook het laatste nieuws over de schedel. Spectaculair nieuws, verklappen we alvast. Dus zegt het voort.”

www.realmag.nl

 

Datum: zondag 30 oktober om 16 uur

Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht

Entree: gratis

14432967_1282712685080490_3104680470361000017_n



Reacties zijn gesloten .