Zo 31 okt: De Volkskeuken van Sara Blom met een Sneak Preview

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun favoriete maaltijd met het publiek en verbeelden gedurende de avond hun persoonlijke (familie) geschiedenis.

 

Sara Blom is een van de nieuwe bewoners van Katendrecht en woont in het appartementencomplex ‘Fenix I’. Sara: “Een kleine drie maanden na mijn verhuizing werd de lockdown aangekondigd. Ook mijn werk als documentairemaker kwam stil te liggen. Na enkele dagen zag ik allerlei solidariteitsacties ontstaan bij bewoners en ondernemers. Kapper Ismael krijgt bekendheid met ‘facetime knippen’, bewoner Ineke krijgt maaltijden en boodschappen op de deurmat bezorgd. Dit inspireerde me om mijn camera op te pakken en de mensen die om mij heen wonen en werken te filmen.”

 

 

In het filmisch groepsportret van een nieuw deel van Katendrecht wisselen chaos, stilte en creativiteit elkaar af terwijl bewoners en ondernemers zich een weg vinden in de vreemde werkelijkheid die is ontstaan. Dit levert een bijzonder inkijkje in het wel en wee van veel (nieuwe) bewoners en ondernemers van de Kaap.

 

Zondag 31 oktober 2021 bekijken we een voorvertoning van de documentaire ‘Fenix in Lockdown’. Dat doen we samen met vele mensen die in de film zijn geportretteerd. Een daarvan is Loes van Dongen, ook vrijwilliger in het Verhalenhuis. Loes vertelt over haar ervaringen. Verder geeft Sara Blom een toelichting op haar motivatie om de film te maken en wat het haar heeft gebracht. Na de film is er natuurlijk tijd om vragen te stellen.

 

 

We eten deze dag uit de Volkskeuken van Tien en Toon. Tonia Mulder-de Rijder (74) is geboren Kapenees met een Engelse moeder en Hollandse vader, zij kwam ter wereld in de Rechthuissstraat. Tineke de Lange is al ruim 30 jaar professioneel fotograaf en geeft met ‘TienKookt’ ook vrolijke en heldere kooklessen over de gezonde vegetarische en veganistische keuken. Toon en Tien stoppen samen traditionele gerechten in een nieuw & veganistisch jasje.

 

 

Wat:
De Volkskeuken van Sara Blom met Sneak Preview ‘Fenix in lockdown’
Wanneer:
Zondag 31 oktober, 16.30 – 20.30, ontvangst vanaf 16.00 uur
Entree:
Deelname is 15 euro p.p. inclusief een diner, welkomstdrankje en programma.
Reserveren van tickets kan via deze linkReacties zijn gesloten .