De Syrische schrijver Adnan Alaoda is de eerste gast-auteur die een jaar lang woont en werkt in Belvédère’s Gastenverblijf, op de vierde verdieping in het Verhalenhuis. Maandelijks presenteert hij met/in het Verhalenhuis het programma Al Rewaq, een broedplaats voor culturele uitwisseling en creativiteit. Een plek om elkaar (werkelijk) te ontmoeten middels poëzie, muziek, verhalen en film. Door Syrische en Nederlandse kunstenaars, amateurs én professionals. Elke maand is het anders.

We nodigen iedereen van harte uit om de twaalfde Al Rewaq mee te ervaren op zondag 4 maart. Met de Rotterdamse dichter Anne Vegter (dichter des Vaderlands 2013-2017), stadstroubadour Arie van der Krogt en Boijmans’ conservator Alexandra van Dongen en het verhaal van de Syrische zalfpot op een meesterwerk van Jan van Eyck. Er is muziek van Firas Sbari (Irak), een korte Syrische film over Raqqa, Matanja van der Wart draagt in het Nederlands en in het Arabisch gedichten voor. De Tunesische zangeres Abir Nasraou treedt op met de muzikanten Yousef Laktenh, Nazeer Abdulhai en Ranaa Sarai.

Aansluitend is de mogelijkheid een maaltijd (voor €7,50) uit de Volkskeuken te nuttigen. Ook is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

 

Wanneer: zo 4 maart – start 16.00 uur, inloop 15.30 uur – einde ca. 19.15 uur. Maaltijd vanaf 19.30 – 21 uur ongeveer.

Entree gratis.

Voor meer informatie:
help@verhalenhuisbelvedere.nl of telefonisch via 010 720 0997.

 

English

In cooperation with a group of volunteers Adnan Alaoda – Syrian writer in residence in Verhalenhuis Belvédère – will organise a monthly cultural program in Belvédère, called Al Rewaq (الرّوَاق- دبي- روتردام Al Rewaq Rotterdam Dubai). Various cultural activities will take place such as watching movies, making music, singing, reciting poems and theatre pieces. Every Al Rewaq will have its own theme and character, there are a lot of ways to shape these evenings.

Start 16.00 h (doors open from 15.30 h) until ca. 19.15 h
Entrance is free. After the program you can enjoy a meal for €7,50 from the Volkskeuken and chat and talk (19.30 – 21.00 h).

You are very welcome to celebrating Al Rewaq with us and we look forward to meeting you.