Zo 5 juli: Kaapverdiaanse Vrijheidsmaaltijd met live muziek, verhalen & poëzie

Wat betekent vrijheid voor jou? Verhalenhuis Belvédère viert Kaapverdiaanse Onafhankelijkheidsdag op zondag 5 juli 2020 met Kaapverdiaanse morabeza (=gastvrijheid), live muziek, poëzie en heerlijk, authentiek Kaapverdiaans eten. Er is een middag- én een avondprogramma verzorgd door dichter en schrijver Carlos Cardoso en singer-songwriter Melissa Fortes. Onze gastkok in de Volkskeuken is Saul Silva Monteiro. De presentatie en organisatie is in handen van Alice Fortes.

Kom naar het Verhalenhuis en meld je hier aan voor de Vrijheidslunch van 12 tot 14 uur óf voor het Vrijheidsdiner van 18 tot 20 uur. De lunch bestaat o.a. uit Cachupa guisado met gebakken ei en het diner heeft als hoofdgerecht Bacalhau con Natas. Het programma is een co-productie van Verhalenhuis Belvédère en de Kaapverdiaanse Kookworkshops.

Wanneer: zondag 5 juli aanvang óf om 12 uur óf om 18 uur.

Tickets: 12,50 p.p. voor de lunch, diner is 15,00 per persoon. Reserveren kan hier.

 

Over de viering van onafhankelijkheid

Op 5 juli 1975 werd Kaapverdië onafhankelijk van Portugal. Voor alle Kaapverdianen is deze nationale feestdag een belangrijk moment. De Portugezen stonden bekend de Kaapverdianen slecht te behandelen. Er was eeuwenlange slavernij, maar ook daarna werd weinig gedaan om het lijden en hongersnood (veroorzaakt door droogte) te verlichten.

 

Over Melissa Fortes en Carlos Cardoso
De muziek van Melissa Fortes is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden met een vleugje jazz en soul. Een veelzijdige en kleurrijke dame die niet in een hokje te plaatsen is. Carlos Cardoso is een veelzijdige dichter en schrijver. Hij schreef in korte tijd twee boeken ‘Poesia para Todos’ en ‘Somos Todos Primos – Um diálogo de emoções’ . Daarnaast werkte hij mee aan drie bloemlezingen: Abraço Poético Galiza-Cabo Verde, Nau da Lusofonia en Terra de Poetas. Zijn missie is om als dichter van het volk iedereen te ‘empoweren’ tot meer harmonie, liefde, saamhorigheid, broederschap en vriendschap.Reacties zijn gesloten .