Zo 5 nov.: Muzikale Volkskeuken met de Syrische Kimya band

 

Verhalenhuis Belvédère en Culture Unlimited Festival presenteren zondag 5 november 2023 de muzikale Volkskeuken van de Syrische Kimya Band.

 

De Kimya Band bestaat uit Syrische muzikanten die in co-creatie met andere internationale artiesten samenwerken. De band verwelkomt steeds andere muzikanten. Onverwachtse muzikale ontmoetingen leiden tot nieuwe ervaringen en composities. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

 

Van links naar rechts: Anan, Abeer & Hannibal

 

Op zondag 5 november treden samen op:

 

De Syrische zangeres Abeer Albatal, gespecialiseerd in de klassieke Arabische muziek. Abeer begon haar zangcarrière op jonge leeftijd en studeerde in 2016 af aan het Higher Institute of Music in Damascus. Sindsdien heeft ze op vele podia gestaan in Europa en het Midden-Oosten.

 

De Syrische muzikant en docent Kinan Abuakel. Hij is gespecialiseerd in het bespelen van de buzuk. Kinan werkt onder andere samen het Orchestra of the High Institute of Music in Damascus en het National Orchestra of Arab Music.

 

De Syrische Anan Al-Kadamani is een veelzijdige violist en componist. Hij speelt in allerlei gezelschappen,  variërend van klassieke orkesten tot experimentele ensembles. Als autodidact en klassiek geschoold muzikant combineert Anan vele verschillende muziekstijlen.

 

De Syrische gitarist Hannibal Saad staat bekend  om zijn expertise in jazz, rock en elektronische muziek. Hij heeft vele bands opgericht waaronder de Kimya Band.

 

De Syrische cellist Qusai Naim is betrokken bij verschillende (inter)nationale orkesten en wordt vaak gevraagd voor solo optredens.

 

De Griekse Yiorgos Bereris is een hedendaagse pianist, accordeonist en componist. Zijn passie voor het verkennen van nieuwe muzikale wegen heeft hem geleid tot een persoonlijke taal van componeren en improviseren, geïnspireerd door de jazz en de Griekse en Balkan muziektradities. Momenteel verdeelt hij zijn tijd tussen Rotterdam en Athene en treedt hij op met verschillende wereldmuziekprojecten in heel Europa.

 

    

Van links naar rechts: Qusai, Yiorgos & Kinan

 

Esseline van de Sande gaat voorafgaand aan het concert in gesprek met oprichter Hannibal Saad en muzikant Kinan Abuakel. Over muziekstijlen in Syrië, persoonlijke motivaties en dromen.  Esseline is sociaal psychologe en auteur, actief op het terrein van interculturele diversiteit, erfgoed en talent als oprichter van de Stadscoalitie:  www.stadscoalitie.nl. Esseline is een onvermoeibare bruggenbouwer tussen culturen.

 

Fariba Sagharie (Afghanistan, Rotterdam) en Somajeh Zamani (Iran, Rotterdam) zijn de gastkoks van deze avond. Fariba is 27 jaar geleden vanwege oorlog gevlucht naar Nederland. Zij woont met haar gezin in Rotterdam. “Ik word erg blij als mensen samen eten en vooral als ik mensen blij kan maken met mijn specialiteiten in de Afghaanse en Perzische keukens.” Somajeh woont 7 jaar in Nederland. In Iran had zij een eigen verzekeringsbedrijf, nu werkt zij als vrijwilliger bij onder meer Vluchtelingenwerk. “Koken is mijn hobby. En ik ben graag in contact met mensen en vind het belangrijk om de Nederlandse taal te leren.”

 

 

Van links naar rechts: Fariba, Somajeh (tweemaal) en rechts Esseline

 

 

De Muzikale Volkskeuken van de Kimya Band

 

Wanneer: zondag 5 november

 

Tijd: 16.00 – 19.00, inloop 16.00 uur, start programma om 16.30 uur met gesprek, muziek en maaltijd.

 

Kosten: € 12,50 inclusief maaltijd, live muziek en welkomstdrankje. Studenten en jongeren t/m 25 jaar: € 10,00 p.p.

 

Reserveren: is noodzakelijk en kan via deze link.

 

Over het festival

Het Culturele Unlimited Festival verbindt culturen middels kunst en muziek. Het is een hedendaags cross-over festival dat wordt georganiseerd in meerdere steden en bestaat uit muziekconcerten, lezingen en workshops. www.cultureunlimited.orgReacties zijn gesloten .