Zo 20 jan.: Verhalenkeet bij Museum Boijmans

In het kader van de tentoonstelling Boijmans in de Oorlog in Museum Boijmans Van Beuningen reist de Verhalenkeet van Verhalenhuis Belvédère opnieuw een dag naar het museum! We staan zondag 20 januari tussen 12 en 18 uur bij museum Boijmans om verhalen te verzamelen van kunstenaars die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt, van (familie van) museummedewerkers én van Rotterdammers die nog herinnneringen hebben aan hun bezoek aan het museum in die oorlogstijd.

 
We nodigen mensen van harte om hun persoonlijke herinneringen te komen delen en bij te dragen aan dit oral history project. Dit kunnen ook verhalen uit tweede hand zijn van ouders, grootouders, buren of anderen met hun herinnering aan Museum Boijmans tijdens de Tweede Wereldoorlog of over de Rotterdamse kunstscène in deze periode. Maar ook verhalen over het kunstenaarsbestaan in een andere thuisstad waar oorlog de dagelijkse realiteit was, waardoor vluchten naar Rotterdam een uitweg was.

 
De interviews vinden plaats op zondag 20 januari tussen 12 en 18 uur. Ieder uur ontvangen we graag een nieuwe gast in de mobiele studio op de binnenplaats. Een afspraak maken is hiervoor handig, mail naar info@verhalenhuisbelvedere.nl of bel naar 010 720 0997. We nemen dan graag met u contact op.

 
De verzamelde (audio)verhalen worden opgenomen in het Stadsarchief en krijgen een plaats bij Museum Boijmans op de website.

 
Boijmans in de oorlog. Kunst in de verwoeste stad, die van 13 oktober t/m 27 januari 2019 in Boijmans te zien is.

 
Verhalenhuis Belvédère zoomt tegelijkertijd in met een eigen expositie in het Verhalenhuis: La Guerra, kunstenaar in oorlogstijd. Nog t/m 17 februari in Verhalenhuis Belvédère te bekijken. Toegang gratis. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag, van 11 tot 18 uur én wanneer doordeweeks de deur open staat.

 Reacties zijn gesloten .