Zo 13 mrt.: Verhalencollege #23 ‘Vertragen in de stad’

 

Belvédère’s Verhalenacademie presenteert zondag 13 maart Verhalencollege #23: ‘vertragen in de stad’ onder leiding van Iddo Drevijn, oprichter van Stichting het Onverharde Pad.

 

 

 

Iddo Drevijn is oprichter van Het Onverharde Pad. Een stichting die zich inzet om het wandelklimaat in de stad te bevorderen en daarmee de stad gelukkiger te maken. Volgens wetenschappelijk onderzoek is de wandelende mens zestig procent creatiever. “Wat gebeurt er met de stad wanneer we allemaal gaan lopen?” vraagt Iddo zich af.

 

Tijdens het college nodigt Iddo je uit om met al je zintuigen te kijken, luisteren en wandelen. “Het tempo van wandelen is een uitnodiging tot vertragen en daar heeft ieder mens baat bij. Tijdens het lopen heb je oog voor de schoonheid om je heen en word je uitgenodigd creatief mee te denken over de ontwikkeling van je wijk en stad. Het is niet voor niets dat bepalende figuren uit de geschiedenis en heden zo verzot zijn op wandelen. Wereldleiders, kunstenaars, wetenschappers, topondernemers en filosofen benutten de wandeling om het zelfinzicht te vergroten en de rijkste ingevingen te ontvangen.” Wandelen is het best denkbare ritme voor de mens, aldus Iddo.

 

Het thema van dit Verhalencollege sluit dan ook goed aan bij onze nieuwe foto-expositie CONTACT, waarbij Marijn de Jong en Rafaël Philippen hun directe omgeving, dichtbij huis, vastlegden. Met hun camera’s maken deze fotografen contact met mensen die ze tegenkomen en willen de plekken die ze zo goed denken te kennen, met nieuwe ogen ontdekken en vastleggen.

 


Afbeeldingen uit de CONTACT foto-expositie gemaakt door Marijn de Jong (rechts) en Rafaël Philippen (links)

 

Wanneer:

zondag 13 maart 2022 – 11.00 – 14.00 uur inclusief lunch

 

Programma:
10.45 uur inloop met koffie/thee
11.00 uur start Verhalencollege Iddo Drevijn. Hij vertelt over zijn drijfveren en kijk op wandelen en vertragen. We bekijken de foto-expositie CONTACT
11.45 uur gaan we naar buiten om te bewegen, in de buitenruimte te kijken, te vertragen en te luisteren. Met behulp van enkele prikkelende vragen, een soort opdrachten, leren we anders te horen en te zien.
12.30 uur dialoog in de expositieruimte
13.00 uur samen afsluitende lunch van de gastkok uit de Volkskeuken

 

Kosten & reserveren:
Deelname kost €10,00 per persoon, dit is inclusief koffie/thee en de lunch. Het Verhalencollege is gratis voor vrijwilligers, vertellers, makers en andere betrokkenen van Verhalenhuis Belvédère. Reserveren is noodzakelijk via deze link.Reacties zijn gesloten .