Vr 7 feb.: Rouwmonologen in Belvédères Volkskeuken

Drie sterke Rotterdamse vrouwen – Mia, Alice en Eloah – behorende tot de tweede generatie Nederlanders met een Caribische achtergrond (Surinaams & Kaapverdisch) verloren onlangs alledrie een of zelfs meer dierbaren. Ze maakten een succesvolle theatervoorstelling over hoe om te gaan met rouwen in de huidige samenleving. Op vrijdag 7 februari 2020 komen ze terug, nu in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère. Ze willen een avond lang samen met bezoekers eten en verhalen delen in Verhalenhuis Belvédère, en zo opnieuw de dood en het rouwen uit de taboesfeer halen.

Hoe ga je om met intens verdriet terwijl de maatschappij verwacht dat je meteen na de begrafenis weer aan het werk gaat? Is (te) lang rouwen taboe in de westerse wereld? Hoe kijkt onze huidige samenleving in Nederland aan tegen het rouwproces?

 

 

Onder het genot van een heerlijk gemengd Kaapverdiaans en Surinaams diner, presenteren ze een intieme avond over rouwen, begraven, rituelen, verhalen delen & samen eten.

 

 

 

Wanneer: vrijdag 7 februari 2020, 18.00 – 23.00 uur

 

Kosten: 15 euro per persoon inclusief welkomstdrankje, driegangenmaaltijd en verhalenprogramma.

 

Reserveren: Wil je onderdeel zijn van deze authentieke en bijzondere gebeurtenis? Reserveer een plek aan tafel via deze link.

 


Mia Wilsterman, Rotterdams sociaal ondernemer met het levensmotto ‘niet lullen maar poetsen’. Ze dacht met verlies van drie dierbaren om te kunnen gaan door haar schouders eronder te zetten en door te gaan met knallen.
Eloah Udenhout is mediadeskundige, comedian en sociaal ondernemer. Ze verloor nog geen jaar geleden haar vader. De man die haar leerde te genieten van het leven en te gaan voor waar je in gelooft. Ze vond dat haar taak als ‘redder van velen’ niet in het geding mocht komen. Maar wie redt haar uit dit verlies?
Alice Fortes leeft in twee landen als internationaal ondernemer, schrijfster en projectmanager. Na de dood van haar ouders probeerde ze op de automatische piloot en in de zogenaamde ‘robotmodus’ door te gaan, totdat het haar echt opbrak.

 Reacties zijn gesloten .