Zo 7 jan.: Al Rewaq #10 met Adnan Alaoda & Esseline v.d. Sande

 

De Syrische auteur Adnan Alaoda is de eerste gast-auteur die een jaar lang woont en werkt in Belvédères Gastenverblijf, op de vierde verdieping in het Verhalenhuis. Maandelijks presenteert hij met/in Verhalenhuis Belvédère het programma Al Rewaq, een broedplaats voor culturele uitwisseling en creativiteit. Een plek om elkaar (werkelijk) te ontmoeten middels poëzie, muziek, dans en film door Syrische en Nederlandse kunstenaars, amateurs en professionals.

Adnan Alaoda nodigt iedere maand een andere bevriende Syrische muzikant of dichter uit, die ook naar Europa is gevlucht. Een Rotterdammer draagt twee van zijn of haar favoriete Nederlandse gedichten voor. Deze worden speciaal voor de Al Rewaq in het Arabisch vertaald en ook voorgedragen. Ena Audi Amr is er met haar little-pop-up store met handgemaakte sieraden. Laat u verrassen door wat er nog meer gaat komen.

Op zondag 7 januari is er ook een voordracht van auteur Esseline van de Sande. Esseline presenteert Belvédere essay #2: Hier is daar, daar is hier – Verhalenhuis als vrijplaats. Esseline van de Sande studeerde Sociale Psychologie in Leiden en werkt sinds 1999 als onafhankelijke trainer en adviseur op het terrein van communicatie en interculturele diversiteit in Nederland en het Midden-Oosten. Esseline woonde zes jaar in Syrië en is sinds de oorlog in Syrië betrokken bij diverse humanitaire projecten. In mei 2016 kreeg Esseline de Joan Ferrier penning ‘voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.’ Het essay is vanaf die dag ook te koop in Verhalenhuis Belvédère en in enkele boekhandels in Rotterdam.

We nodigen iedereen van harte uit om de tiende Al Rewaq mee te ervaren.

Wanneer: zo 7 januari. Ontvangst vanaf 15.30 uur. start programma 16.00 uur – einde ca. 19.00 uur.

Entree gratis.

Na afloop kunt u voor € 7,50 per persoon mee eten uit de Volkskeuken van het Verhalenhuis.

voor vragen help@verhalenhuisbelvedere.nl
Of bel naar 010 720 0997. Kom ook!

___________

In cooperation with a group of volunteers Adnan Alaoda – Syrian writer in residence in Verhalenhuis Belvédère – will organise a monthly cultural evening in Belvédère, called Al Rewaq (الرّوَاق- دبي- روتردام Al Rewaq Rotterdam Dubai). Various cultural activities will take place such as watching movies, making music, singing and reciting poems. You are very welcome to celebrate this Al Rewaq wit us and we look forward to meeting you. Every time Adnan invites a special friend, wellknown Syrian singers, poets or musicians to visit Rotterdam and perform together with Adnan in Verhalenhuis Belvédere. There’s also a little pop up store with handmade jewerly of Ena Audi Amr.

Start 16.00 h (doors open from 15.30 h) until ca. 19.00 h

Entrance is free

After the programme you can enjoy a Syrian meal for € 7,50 from the Volkskeuken and chat and talk.

If you have questions or need help please send an email to: help@verhalenhuisbelvedere.nl
Or call 010 720 0997!Reacties zijn gesloten .